Αυτή η σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο και μπρόκολο, θα σας γεμίσει ενέργεια, υγεία και νοστιμιά γιατί περιέχει πολλές βιταμίνες, φυτικές ίνες και έχει αντιοξειδωτική δράση. Είναι light και ό,τι πρέπει για την εποχή αφού πρέπει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ώστε να βγούμε αλώβητη από την… καραντίνα.
Πάρε χαρτί και μολύβι και φύγαμε βήμα – βήμα για την συνταγή με την σούπερ αντιοξειδωτική σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Υλικά Συνταγής
200 γραμ. baby φύλλα σπανάκι
2 καρότα τριμμένα
1/2 κόκκινο λάχανο
1 μικρό τρυφερό μπρόκολο (κομμένο σε μικρές φούντες)
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε καρέ
λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
λίγα φύλλα μαϊντανό (ολόκληρα)
1 φλ. καρύδια
1 κ.σ. σπόρους σουσάμι
λινάρι
κολοκύθι
Για το dressing
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό λεμόνι (χυμός)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. πετιμέζι ή μέλι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Για την αντιοξειδωτική σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing στο μούλτι, και τα χτυπάμε τελευταία στιγμή.
Περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.
Δείτε εδώ και την υπέροχη συνταγή για φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου