brunch στο σπίτι

Τι γίνεται τώρα που μένουνε ασφαλείς αλλά θέλουμε και ένα brunch στο σπίτι; Βρήκαμε τέλεια συνταγή για chia pudding με μπανάνα και κακάο την οποία βλέπουμε παντού στο Instagram!

Είναι εύκολη, δεν απαιτεί μεγάλη διαδικασία και σίγουρα θα κάνει χαμό αν την βάλεις στην διατροφή και το… προφίλ σου!

Chia pudding με μπανάνα και κακάο – Τέλειο brunch στο σπίτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5′
ΑΝΑΜΟΝΗ 6 ΩΡΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ –

Για μία μερίδα

  • 4 κ.σ. σπόρους chia
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 κ.σ. 100% κακάο Nestlé Dessert
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 μικρή μπανάνα (ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαζάκι χωρητικότητας 350 γρ. (κλασικό βάζο μαρμελάδας) προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τους σπόρους chia, το 100% κακάο Nestlé Dessert και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το κακάο με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να διαλύεται μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε την μπανάνα.
  • Κλείνουμε με το καπάκι ή με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο αποβραδίς ή για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Το πρωί, εάν δεν το θέλουμε πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα για να το αραιώσουμε.

Tip: Μπορούμε να διατηρήσουμε τα chia pudding στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες, χωρίς να αλλοιωθούν καθόλου.

Δες και αυτό: Σοκολατένιο κέικ χωρίς μίξερ – Η light συνταγή διαιτολόγου