light μακαρονάδα συνταγή

Αυτή η συνταγή για light μακαρονάδα είναι πραγματικά του ονείρου! Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και κυρίως χωρίς τύψεις! Η συνταγή είναι της διαιτολόγου Χριστίνας Μπαλαμώτη και πραγματικά αν την δοκιμάσετε δεν θα φάτε ποτέ άλλη!

Σπαγγέτι ολικής άλεσης µε ανθότυρο & πιπεριές Φλωρίνης και τις ευλογίες της ειδικού. Φάτε την άφοβα ακόμα και σε μεγάλη ποσότητα.

Βήμα – βήμα η συνταγή διαιτολόγου για light μακαρονάδα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιµασίας: 20΄
Χρόνος µαγειρέµατος: 40΄

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2-3 πιπερίτσες καυτερές
  • ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. ανθότυρο, σε κύβους
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκοµµένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύνετε και καθαρίστε τις πιπεριές Φλωρίνης. Κόψτε τις σε τέταρτα και αλείψτε τις µε λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τις στη σχάρα για 30΄ να µαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιµες, βγάλτε τις από τη σχάρα, αφήστε τις λίγο να κρυώσουν και κλείστε τις σε ένα µπολ µε καπάκι για 15΄. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε τετραγωνάκια.
  2. Βράστε τα σπαγγέτι σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 5-6 φλιτζάνια τσαγιού αλατισµένο νερό, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente.
  3. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί ρίξτε τη σκελίδα σκόρδου και τις καυτερές πιπερίτσες. Αφήστε σε δυνατή φωτιά να σοταριστούν για 3΄-4΄ και να βγάλουν τα αρώµατά τους.
    Σουρώστε τα σπαγγέτι, ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε τα κοµµατάκια από τις πιπεριές Φλωρίνης, το ανθότυρο κοµµένο σε κύβους και τον ψιλοκοµµένο βασιλικό. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Να θυμάστε: Οι υδατάνθρακες σχηματίζονται από ποικίλους συνδυασμούς’Ανθρακα (C), υδρογόνου (Η2), Οξυγόνου (02). Οι τρεις Βασικές κατηγορίες υδατανθράκων είναι οι μο- νοζαχαρίτες (γλυκόζη), οι διζαχαρίτες (λακτόζη, μαλτόζη, σουκρόζη] και οι πολυσακχαρίτες (άμυλο). Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούντο μεγαλύτερο ποσοστιαίο μέρος κάθε σωστής διατροφής σε σύγκριση με τα άλλα είδη των θρεπτικών συστατικών και, φυσικά, καλό είναι να αποτελούν το 50-60% των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων ενός ισορροπημένου διαιτολογίου. Αυτονόητο είναι ότι τα ποσοστά αλλάζουν όταν το άτομο βρίσκεται σε δίαιτα με στόχο να χάσει λίπος.

Δες και αυτό: 3 σνακ που καίνε το λίπος – Οι συνταγές θησαυρός