Αν κι εσύ πεινάς συνέχεια έχουμε την λύση! Βρήκαμε top συνταγή για light σνακ από διαιτολόγο. Μπορείς να την δοκιμάσεις και να την τρως άφοβα, αφού είναι πολύ χαμηλή θερμιδικά.
Μπορείς μάλιστα, να την προσαρμόσεις αν νηστεύεις, για να να μην έχεις πρόβλημα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο στο μπαλκόνι. Να σημειώσουμε ότι είναι της διαιτολόγου Χριστίνας Μπαλαμώτη!
Αγγουράκια γεµιστά µε κατίκι & γιαούρτι – Τέλειο light σνακ
- ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
- ΧΡΟΝΟΣ
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40΄
- ΚΟΣΤΟΣ: €5
ΥΛΙΚΑ
- 8 αγγούρια χοντρά
- 1 φλιτζ. τσαγ. κατίκι
- 1 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κιλό ασπροµανίταρα αγαρικά κοµµένα σε φέτες
- 8 κ.σ. κρεµµύδι ξερό ψιλοκοµµένo
- 8 κ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
- 8 κ.σ. µαιντανό ψιλοκοµµένο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 6 1/4 φλιτζ. τσαγ. νερό ή ζωµό λαχανικών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυµό από 1 λεµόνι µεγάλο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το γιαούρτι, το κατίκι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο, αφού τον ψιλοκόψετε, σε ένα µπολ και ανακατέψτε τα καλά µε ένα κουτάλι.
Πλύνετε καλά τα αγγουράκια και κόψτε τα σε κοµµάτια µήκους περίπου 5 εκ. Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρέστε τους σπόρους από το εσωτερικό τους, δηµιουργώντας µια τρύπα στη µέση. Με το κουταλάκι γεµίστε τα µε το µείγµα από το κατίκι και το γιαούρτι.
Τοποθετήστε τα όρθια σε µια πιατέλα και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 30΄ πριν τα σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κατίκι και το γιαούρτι µε τυροκαυτερή.
Δες και αυτό: Μύδια αχνιστά σαν σε ταβέρνα – Ό,τι πρέπει για νηστεία