Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει πραγματικά ρεσιτάλ στις καλύτερες συνταγές πρωτομαγιάς! Όλα στο BBQ με τις πιο ωραίες συνοδευτικές σάλτσες! Την Pepper steak sauce, που θα κάνει τα ψητά κρεατικά σας μοναδικά και τη σάλτσα μουστάρδας για να σας μείνουν αξέχαστα και τα ψητά σας λαχανικά.
Δοκιμάστε τα αύριο που είναι η ημέρα της πρωτομαγιάς αλλά και με σύμμαχο τον καλό καιρό, μπορούμε άφοβα να ψήσουμε έξω στην σχάρα.
Οι συνταγές πρωτομαγιάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
- μπριζόλες μοσχαρίσιες
- κόντρα μοσχαρίσιο φιλέτο σε φέτες
- λουκάνικα χωριάτικα
- πανσέτες
- σουβλάκια χοιρινά
- αλάτι
- πιπέρι
- Pepper steak sauce για τα ψητά
- 3 κ.γλ. ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/3 φλ. κονιάκ
- 1/2 φλ. ζωμός κρέατος
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
Ψητά λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τις συνταγές πρωτομαγιάς
- μελιτζάνα
- χρωματιστές πιπεριές
- φινόκιο
- σπαράγγια
- μανιτάρια πλευρώτους ή ασπρομανίταρα μεγάλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σάλτσα μουστάρδας με μέλι για τα ψητά λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τις συνταγές πρωτομαγιάς
- 6 κ.σ. μουστάρδα με θυμάρι
- 2 κ.γλ. light μαγιονέζα
- 2 κ.γλ. μέλι
- 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση συνταγής
Μπορούμε να κάνουμε μπάρμπεκιου, ψήνοντας όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα, ή σε bbq με γκάζι. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας ή ακόμα και στην τοστιέρα ανοίγοντας την στα δυο!
- Ψήνουμε τα κρεατικά σύμφωνα με το γούστο μας και ανάλογα με το πάχος του κάθε είδους.
- Τα διατηρούμε μετά το ψήσιμο σε ζεστό πιάτο για 6-8′ σκεπασμένα, ώστε να ξεκουραστούν.
- Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες, ψητά λαχανικά και pepper stake sauce.
Για τη σάλτσα για μπάρμπεκιου, Pepper steak sauce
- Σπάμε τα πιπέρια σε γουδί ή με χοντρό πλάστη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′, προσθέτουμε τα πιπέρια, σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και βράζουμε για 3′. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγομαγειρεύουμε να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αλατίζουμε στο τέλος.
Για τα ψητά λαχανικά
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βάζουμε σε έναν μεγάλο δίσκο.
- Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Για τη σάλτσα μουστάρδα με μέλι
Ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μέχρι να ενωθούν σε μια ωραία σάλτσα.
Δείτε και αυτό: Μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αβγά – Σε 10 λεπτά την έχεις έτοιμη