μύδια αχνιστά συνταγή

Σήμερα έχουμε top συνταγή που είναι και ό,τι πρέπει για νηστεία! Βήμα – βήμα πώς να φτιάξετε μύδια αχνιστά, σαν να είστε σε ταβέρνα.

Εύκολο και οικονομικό φαγητό, η γεύση του οποίου θα σας δικαιώσει. Πάμε να δούμε πώς να το φτιάξουμε σε χρόνο ρεκόρ…

Υλικά για μύδια αχνιστά – 5 μερίδες

1,5 κιλό µύδια φρέσκα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή µικρή, ψιλοκοµµένη
1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη
1 κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο
1 µατσάκι µαϊντανός φρέσκος, ψιλοκοµµένος
αλάτι
πιπέρι µαύρο, φρεσκοτριµµένο
φετούλες λεµονιού για το γαρνίρισµα

Εκτέλεση

Πλύνε καλά τα µύδια κάτω από τρεχούµενο νερό βρύσης. Με ένα αιχµηρό µαχαίρι ξύσε την επιφάνειά τους και από τις δύο πλευρές µέχρι να φύγουν τελείως τα νήµατα και να καθαριστούν καλά. Στη συνέχεια τράβηξε το χνούδι που εξέχει µέχρι να το αφαιρέσεις.
Ρίξε τα µύδια σε µια µεσαία κατσαρόλα. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το κρασί, το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και το σκόρδο, την ψιλοκοµµένη πιπεριά, τον µισό µαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε µε µια ξύλινη κουτάλα, σκέπασε την κατσαρόλα µε το καπάκι της και τοποθέτησέ την σε µέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 12΄ µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά και να ανοίξουν όλα τα µύδια. Όσα δεν έχουν ανοίξει,πέταξέ τα.
Απόσυρε από τη φωτιά, µετάφερε τα µύδια σε µια πιατέλα και σέρβιρε πασπαλίζοντας µε τον υπόλοιπο µαϊντανό και γαρνίροντας µε φετούλες λεµονιού.

tip – Φρόντισε να καθαρίσεις σχολαστικά τα µύδια αφαιρώντας τα νήµατα. Όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιµο πέταξέ τα, γιατί αυτό σηµαίνει ότι είναι χαλασµένα.

Δείτε και αυτό: Νηστεία και δίαιτα: 4 σούπερ light συνταγές μέχρι 400 θερμίδες