Μια ενότητα που έχετε αγαπήσει πάρα πολύ είναι και σήμερα εδώ! Βρήκαμε συνταγή διαιτολόγου για λαχταριστό γιουβέτσι light, που μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις. Είναι τέλειο για τις κρύες ημέρες και αν το δοκιμάσετε, σίγουρα θα αργήσετε πολύ να φάτε το… κανονικό.
Υλικά για γιουβέτσι light
200γρ. κριθαράκι
150γρ. ανάμεικτα μανιτάρια
60γρ. φρέσκο σπανάκι
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
Αλατοπίπερο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ λίτρο ζεστό νερό
½ κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3’.
Στη συνέχεια, αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180ο, βάζουμε σε ένα ταψάκι λίγο λάδι και την ψιλοκομμένη ντομάτα μέχρι να βράσει.
Αφού βράσει, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το κριθαράκι καθώς και το ζεστό νερό με τον κύβο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι.
Τέλος, το αφήνουμε στον φούρνο για 20-22 λεπτά και είναι έτοιμο!
Μοσχάρι γιουβέτσι: 440 θερμίδες
Γιουβέτσι light: 300 θερμίδες
Και για γλυκό; Σοκολατάκια βραχάκια με τις μισές θερμίδες – Η συνταγή διαιτολόγου