συνταγή για light γλυκό
- Διαφήμιση -

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να φάτε γλυκό light με τις ευλογίες… διαιτολόγου; Σας βρήκαμε συνταγή χωρίς ενοχές και με μόνο 60 θερμίδες το κομμάτι. Επειδή πάει τέλεια μετά το φαγητό ή με τον απογευματινό καφέ, πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε!

Υλικά

2 κουτιά ζελέ φρούτων
2 κεσεδ. γιαούρτι 2%

- Διαφήμιση -

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
Ρίχνετε το γιαούρτι και αναμιγνύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Βάζετε το μείγμα σε φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Γαρνίρετε με φρούτα.

Περίπου 60 kcal / κομμάτι!

Γιατί μας δίνουν γλυκό με ζελέ μέχρι και στα νοσοκομεία; Ο ειδικός απαντά

Ο διατροφολόγος Σούλης Ηλιάδης, μας δίνει όλες τις απαντήσεις που ένα τέτοιο επιδόρπιο κάνει θραύση στα μενού των νοσηλευτηρίων.

Η ζελατίνη κατασκευάζεται από συγκεκριμένα αμινοξέα τα οποία επιδρούν θετικά στην λειτουργία διαφόρων οργάνων του σώματος.

Επίσης περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες του αμινοξέος γλυκίνη, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιδιόρθωση των κατεστραμμένων ιστών του σώματος, όπως επίσης και στο να προστατεύει ζωτικής σημασίας όργανα από τυχόν παρενέργειες φαρμάκων που χορηγούνται στους ασθενείς.

Συνήθως μετά από μια επέμβαση, ένας ασθενής χάνει το αίσθημα της όρεξης και της διάθεσης, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις σημαντικές οργανικές του ανάγκες για αποκατάσταση.

Αν αναλογιστούμε την τραυματική κατάσταση που βρίσκεται το σώμα του και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να καταναλώσει προκειμένου να επανέλθει σωματικά στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την επέμβαση τότε πρέπει να σχεδιαστεί το κατάλληλο διαιτολόγιο με τις απαραίτητες τροφές που θα βοηθούσαν στον σκοπό αυτό.

Το ζελέ θεωρείται επίσης μια τροφή εύπεπτη, εύκολη στην μάσηση και κατάποση και αρκετά εύγευστη, σύμφωνα με τον κύριο Ηλιάδη,κάτι που πρέπει να προσλαμβάνετε σοβαρά υπόψη κατά την μετεγχειρητική περίοδο ενός ασθενή.

Έχοντας τα δεδομένα αυτά υπόψη μας είναι εύκολο να αναλογιστούμε και την προτίμηση του ζελέ στα νοσοκομεία ως ενός βασικού γεύματος για τους ασθενείς.

Δες και άλλη μια top συνταγή εδώ: Pancakes με τις μισές θερμίδες – Δεν θα μείνει ούτε ένα

Η συνταγή για γλυκό με ζελέ είναι του Δημήτρη Μπερτζελέτου – dbertzeletos.gr