- Διαφήμιση -
Σήμερα η συνταγή της ημέρας είναι για γαριδομακαρονάδα – όνειρο σε light εκδοχή! Μας την έδωσε Ελληνίδα διαιτολόγος και πραγματικά δεν υστερεί καθόλου σε γεύση. Όσο για τις θερμίδες; Με μόλις 390 ανά πιάτο δε νομίζουμε ότι θέλετε πολλή σκέψη για να την φτιάξετε.
Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το Πάσχα είναι προ των πυλών και άσχετα με τη νηστεία, καλό είναι να προσέξουμε λίγο πριν φάμε… τα αρνιά και τα κατσίκια.
- Διαφήμιση -
Υλικά για την light γαριδομακαρονάδα
- 200 gr γαρίδες κατεψυγμένες (μικρές ή μεγάλες ανάλογα με τα γούστα σας)
- 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- μισή κουταλιά πελτέ (αν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 πράσο το λευκό μέρος μόνο
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 σφηνάκι ούζο
- αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
- θυμάρι
- 2 φλιτζάνια ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ροδίζουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις πιούν τα ζουμιά τους σβήνουμε με το ούζο.
- Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες. (Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ντοματάκια κονσέρβα).
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και λίγο θυμάρι. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ντομάτες προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη.
- Βράζουμε την σάλτσα να πιει τα ζουμιά της και να δέσει.
- Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μια γενναία ποσότητα ψιλοκομμένο άνηθο.
- Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της Ιουλίας Χαριστού – thessdiet.gr
Και για γλυκό; «Αμαρτωλά» brownies καραντίνας… light