χυλοπίτες συνταγή Αργυρώ
- Διαφήμιση -

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για χυλοπίτες φούρνου με τυριά, ζαμπόν και μπέικον και θα ξετρελαθείτε! Μιλάμε για εγγυημένη απόλαυση από την Αργυρώ Μπαρπαρίγου. Άλλωστε μην μας πείτε ότι δεν έχετε πάρει (και) εσείς πάρα πολλά ζυμαρικά; Ήρθε η ώρα να τα μαγειρέψετε λοιπόν!

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. χυλοπίτες μακριές
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματάκια κομμένα στα 2
  • 250 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 250 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο, βράζουμε πρώτα τις χυλοπίτες δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία. Τις στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

- Διαφήμιση -

Σε βαθύ ταψί απλώνουμε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, ώστε να περισσεύει αρκετά από τα πλάγια. Βάζουμε τις χυλοπίτες στη μέση της λαδόκολλας.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τα τυριά. Πασπαλίζουμε πάνω στις χυλοπίτες.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να πάνε παντού. Τρίβουμε το πιπέρι. Προσθέτουμε το 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κρέμα και περιχύνουμε τις χυλοπίτες.

Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνουμε από πάνω σε πουγκί. Δεν πρέπει να ακουμπάει η λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄.

Σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα υπάρχει υγρασία. Όσο αφήνουμε τις χυλοπίτες, ρουφούν τα υγρά και στεγνώνουν. Όσο πιο ζεστές τις σερβίρουμε, τόσο πιο αφράτες και ζουμερές θα τις απολαύσετε.

argiro.gr

Δείτε και μια ακόμα σούπερ συνταγή της εδώ – σούπερ αντιοξειδωτική σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου