γιατί να πιεις νερό μόλις ξυπνήσεις
- Διαφήμιση -

Αν είσαι και εσύ από εκείνες που ξεκινούν δίαιτα αλλά πάντα κάτι πάει λάθος, έχουμε την λύση στο πρόβλημά σου. 3 ειδικοί δίνουν συμβουλές για να πετύχει! Είναι γεγονός άλλωστε πως μετά την καραντίνα έρχεται το… καλοκαίρι και καμία μας δεν θέλει να βγει (επιτέλους) στις παραλίες με περιττά κιλά.

Απομακρύνσου λοιπόν από το ψυγείο και ακολούθησέ τις πιστά, σίγουρα θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα! Πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκινάμε!

- Διαφήμιση -

Ιδού οι 3 κορυφαίες συμβουλές για να πετύχει η δίαιτά σου

Η γροθιά σου θα σε σώσει

Όταν πρόκειται να αποφασίσεις τι θέλεις να φας ή έχεις όρεξη για κάτι παραπάνω, ενίσχυσε τη βούλησή σου σφίγγοντας τη γροθιά σου. Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, το σφίξιμο της γροθιάς αυξάνει τη δύναμη της θέλησης, βοηθώντας σε να ξεπεράσεις τους πειρασμούς. Υπάρχει όμως μια προειδοποίηση: Το σφίξιμο της γροθιάς θα σε βοηθήσει μόνο την στιγμή της απόφασης. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κατευθυνθείς προς τον μπουφέ, σφίξε πρώτα τη γροθιά σου.

Άσε και κάτι για ‘αργότερα’

Όταν αντιμετωπίζεις έναν πειρασμό που θα σε βγάλει από τον σωστό δρόμο της δίαιτας, μην πεις ΄ναι’ κατευθείαν, αλλά μην στερηθείς κιόλας. Απλά πες στον εαυτό σου να περιμένει για λίγο. Σύμφωνα με επιστήμονες από την Πορτογαλία, ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσεις την όρεξή σου είναι να μεταθέσεις το φαγητό για αργότερα. “Λέγοντας στον εαυτό σου ότι μπορείς να φας σε απροσδιόριστο χρόνο, υποτάσεις τη λιγούρα εκείνη την στιγμή και το πιθανότερο είναι να φας λιγότερο ή και καθόλου” εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Nichole Mead, Ph.D.

Κόψε τις μερίδες σου στα μισά

Άτομα που δέχτηκαν γλυκά κομμένα στη μέση, κατανάλωσαν 60 θερμίδες λιγότερες από ότι τα άτομα που έφαγαν ολόκληρο το κομμάτι, αναφέροντας ότι ήταν εξίσου ικανοποιημένοι, όπγως αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος καταχωρεί τα δύο κομμάτια ως ένα μεγαλύτερο.

Δείτε και αυτό: Τα 3 βασικά λάθη που κάνεις και ενώ είσαι σε δίαιτα δεν χάνεις κιλά

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips