γιατί δεν χάνω κιλά ενώ κάνω δίαιτα
- Διαφήμιση -

Το έχεις ζήσει και εσύ, είμαστε σίγουροι! Κάνεις δίαιτα αλλά δεν χάνεις κιλά και απελπίζεσαι. Δεν είσαι όμως η μόνη… Ψάξαμε και εντοπίσαμε ποια είναι τα 3 βασικά λάθη που κοστίζουν και δεν βλέπεις αποτέλεσμα. Σε πληροφορούμε ότι τα 2 από αυτά, τα κάνουμε σχεδόν όλες οπότε μην αναρωτιέσαι άλλο.

Ποια είναι λοιπόν τα 3 λάθη που κάνεις στην δίαιτα σου; Όλη η αλήθεια

Παράλειψη γευμάτων

Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται όταν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε είναι να παραλείπουμε γεύματα (ειδικά το πρωινό). Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μένοντας νηστικοί για πολλές ώρες θα αδυνατίσουν γρηγορότερα. Η αλήθεια είναι πως τα συχνά και μικρά γεύματα είναι αυτά που ενεργοποιούν το μεταβολισμό μας και τον κάνουν να λειτουργεί προς όφελος μας. Ειδικά το πρωινό είναι η κυριότερη πηγή ενέργειας της κάθε μας ημέρας και αποτελεί και τη βάση για τα γεύματα της υπόλοιπης ημέρας.

- Διαφήμιση -

Θες να χάσεις πολλά κιλά-πολύ γρήγορα

Ξεκινώντας τη διαδικασία της ”δίαιτας” πιστεύουμε πως προσέχοντας λίγο θα χάσουμε τα επιθυμητά κιλά πολύ γρήγορα. Αυτό, δυστυχώς δεν ισχύει, καθώς ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικό ρυθμό μεταβολισμού. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν παχαίνουν εύκολα, αντιθέτως αδυνατίζουν πολύ γρήγορα εάν το θελήσουν ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλουν σε αυτό, όπως η ηλικία,το βάρος που έχει σε συνάρτηση με αυτό που θέλει να χάσει, τον τρόπο ζωής κλπ. Οπλιστείτε με υπομονή κι επιμονή λοιπόν.

Ζυγίζεσαι κάθε μέρα

Αυτό χειροτερεύει την κατάσταση, καθώς ο καθημερινός αριθμός που βλέπεις να αναγράφεται είναι πλασματικός. Στην περίπτωση αυτή, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Εάν δε δείξει απώλεια, θα απογοητευτείς και θα νομίζεις ότι η προσπάθεια σου δεν αποδίδει και θα τα παρατήσεις. Η άλλη περίπτωση είναι να δείξει ότι έχεις χάσει κι επαναπαυόμενος σε αυτό να ξεφύγεις από τη διατροφή που ακολουθείς.

Ένα… bonus λάθους που μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε σχεδόν όλοι, είναι ότι δεν συνδυάζουμε την δίαιτα με άσκηση. Καλό και το να προσέχουμε, όμως αν δεν ασκούμαστε, δεν είναι εύκολο να δούμε αποτέλεσμα

Οι ασκήσεις γυμναστικής που θα σε βοηθήσουν να δεις αποτέλεσμα

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να τρέχεις μαραθώνιο για χάσεις βάρος. Θα πρέπει όμως να στοχεύεις σε 50 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα. Το είδος της γυμναστικής που θα σου προσφέρει τα πιο άμεσα αποτελέσματα είναι αυτό συνδυάζει ασκήσεις που αξιοποιούν το βάρος του σώματός σου (squats, προβολές, κάμψεις, σανίδες) με αεροβικές που, εκτός από την καύση θερμίδων, εξασφαλίζουν καλύτερη υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και αντιμετώπιση του στρες.

Δες και αυτό: Χάσε πόντους από όλο το σώμα με μόνο μια άσκηση – Μπορείς να την κάνεις σπίτι