ΜΕΡΙΔΕΣ: 30
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 30΄
Για τις τηγανίτες • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 300ml γάλα πλήρες • 100 γρ. ζάχαρη • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.) • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 2,5 γρ. αλάτι • 2 βανίλιες σε σκόνη • 400ml σπορέλαιο
Για το γαρνίρισμα • 150 γρ. μέλι • 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ρίξτε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατέψτε τα. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με αυγοδάρτη και ρίξτε τα στο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30΄.
2. Ρίξτε στο τηγάνι το μισό σπορέλαιο και βάλτε το σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει το λάδι αρχίστε με το κουτάλι να ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα στο τηγάνι. Πρέπει να ρίξετε τόσο ώστε απλά να καλυφθεί ο πάτος του. Μόλις ροδίσουν οι τηγανίτες από τη μια πλευρά (σε περίπου 1΄-2΄), γυρίστε τις με ένα πιρούνι από την άλλη.
3. Μετά από 1΄ βγάλτε τις και τοποθετήστε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
4. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας όσο σπορέλαιο χρειάζεται κάθε φορά.
5. Τοποθετήστε τις έτοιμες τηγανίτες σε πιατέλα, περιχύστε τις με μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρετε.