- Διαφήμιση -

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΑΝΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12-16 ΜΕΡΙ∆ΕΣ
Για τη βάση 160 γρ. µπισκότα σοκολάτας 160 γρ. φλέικς καρύδας ζαχαρωµένα 80 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο
Για την κρέµα σοκολάτας 180 ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά) 2 κρόκοι αυγών µεσαίου µεγέθους (40 γρ.) 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο) 2 κ.σ. ρούµι µαύρο
Για την κρέµα καρύδας 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή ½ φλ. γάλα καρύδας

- Διαφήμιση -

Εκτέλεση

1. Φτιάξε την τάρτα. Βάλε στο µούλτι τα µπισκότα και άλεσέ τα µέχρι να γίνουν σκόνη. Άδειασέ τα σε ένα µπολ. Πρόσθεσε τα φλέικς καρύδας και το λιωµένο βούτυρο. Ζύµωσε καλά µε τα χέρια σου το µείγµα και κατόπιν άπλωσέ το σε 1 φόρµα τάρτας διαµέτρου 24 εκ. κάνοντας ένα λεπτό στρώµα στη βάση και τα πλαϊνά. Ψήσε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 οC για 7΄ στη µεσαία σχάρα. Βγάλ’ τη από το φούρνο και άφησέ τη να κρυώσει.
2. Φτιάξε τη γέµιση σοκολάτας. Σε ένα µεσαίο µεταλλικό µπολ βάλε τους κρόκους µε την κρέµα γάλακτος, εφάρµοσέ το στο χείλος µιας κατσαρόλας ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί) και βάλ’ τη σε µέτρια φωτιά. Ανακάτεψε µε αυγοδάρτη έως ότου το µείγµα ζεσταθεί αρκετά. Πρόσθεσε και σοκολάτα κοµµένη σε κοµµάτια στο µείγµα και ανακάτεψε µέχρι να οµογενοποιηθούν. Κατέβασέ το από τη φωτιά και συνέχισε το ανακάτεµα µέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να έχεις µια λεία κρέµα. Πρόσθεσε και το ρούµι και ανακάτεψε. Άφησε στην άκρη την κρέµα να κρυώσει.
3. Φτιάξε την κρέµα καρύδας. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε την κρέµα καρύδας σε µέτρια φωτιά µέχρι να ζεσταθεί αρκετά. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε µέσα τη λευκή σοκολάτα σε κοµµάτια. Ανακάτεψε µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσει και να έχεις µια λεία κρέµα.
4. Μόνταρε το γλυκό. Άδειασε την κρέµα σοκολάτας µέσα στην τάρτα και άπλωσέ τη οµοιόµορφα. Με ένα κουτάλι µοίρασε την κρέµα καρύδας, φτιάχνοντας µια γραµµή στο κέντρο της τάρτας. «Ανακάτεψε» 5-6 φορές µε το κουτάλι τις δυο κρέµες κάνοντας σχέδια επάνω στην τάρτα. Βάλ’ τη στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη σερβίρεις.