- Διαφήμιση -
Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία θέλεις να έχεις στο ψυγείο σου ένα δροσιστικό ρόφημα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από την all time classic σπιτική λεμονάδα;
Υλικά
- Διαφήμιση -
500 ml χυμός λεμονιού • 500 γρ. ζάχαρη • 200 ml νερό
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλε το νερό και τη ζάχαρη και ανακάτεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Άφησέ το να κρυώσει.
2. Πλύνε και στύψε τα λεμόνια. Σούρωσε τον χυμό τους και ρίξ’ τον μέσα στο κρύο, πλέον, σιρόπι και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε τη λεμονάδα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και διατήρησέ την στο ψυγείο.
3. Όταν θέλεις να την σερβίρεις, ανάμειξε 1/3 χυμό με 2/3 κρύο νερό, πρόσθεσε τριμμένο πάγο και μερικά φύλλα μέντας ή δυόσμου.