- Διαφήμιση -

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 1
ΏΡΑ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10΄-15΄
ΚΟΣΤΟΣ: €14
• 4 πίτες για σουβλάκι
• 3/4 κιλού ψαρονέφρι
• 8 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. θυµάρι, ξερό, τριµµένο
• 1 κ.γ. κόλιαντρο τριµµένο
• 1 κ.σ. κρεµµύδι ξερό, τριµµένο • 1 πιπεριά πράσινη, µεγάλη
• 8 ντοµατίνια
• Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
• 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (400 γρ.)
• 1 φλιτ. τσαγ. φέτα βαρελίσια
• 2 ντοµάτες πολύ ώριµες
• ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

- Διαφήμιση -

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάστε το μπάρμπεκιου, αν έχετε με κάρβουνα, ή αν έχετε ηλεκτρικό προθερμάνετέ το.
2. Πλύνετε το ψαρονέφρι και κόψτε το σε κύβους διάστασης 4 εκ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κόλιαντρο, το τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε στο μπολ τα κομμάτια του κρέατος και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη κι αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για 40΄.
3. Ετοιμάστε τη σάλτσα. Πλύνετε τις ντομάτες, αφαιρέστε τα κοτσάνια τους και πολτοποιήστε τις στο μούλτι. Αδειάστε τις σε ένα μπολ και προσθέστε τη φέτα, αφού τη λιώσετε σε ένα πιάτο με πιρούνι. Προσθέστε το γιαούρτι και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε τη σάλτσα με έναν αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήστε τη στο ψυγείο.

4. Πλύνετε τα ντοματίνια, αφαιρέστε τα κοτσάνια και κόψτε τα στη μέση. Πλύνετε και καθαρίστε και την πράσινη πιπεριά και κόψτε τη σε τετράγωνα κομμάτια.
5. Όταν περάσουν τα 40΄, βγάλτε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και περάστε σε μικρές μεταλλικές σούβλες τα κομμάτια του κρέατος, φτιάχνοντας 8 σουβλάκια και παρεμβάλλοντας ανάμεσα στο κρέας εναλλάξ τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
6. Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου για 10΄-15΄ γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Αλείψτε τις πίτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε τις παράλληλα στη σχάρα.
7. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και τις πίτες και συνοδέψτε τα με σαλάτα εποχής.