Οι σούπες λαχανικών είναι ο καλύτερος τρόπος να αποτοξινωθείς από τη διατροφή µε κρέας και γαλακτοµικά. Σου προτείνουµε µια συνταγή µε έναν συνδυασµό τροφών που ίσως να µην είχες σκεφτεί ποτέ µέχρι σήµερα:
Σούπα µε µπρόκολο, αγκινάρα & αµύγδαλα
Για 2 µερίδες θα χρειαστείς:
• 1 µέτριο
µπρόκολο
• 1 κρεµµύδι κοµµένο στα 4
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 6 ψηµένες καρδιές από αγκινάρες
• 1 κ.γ. ζωµός λαχανικών σε σκόνη
• 1 κ.σ. βούτυρο από αµύγδαλο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθέρµανε το φούρνο στους 2000C. Βάλε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησε το µπρόκολο, το κρεµµύδι και το σκόρδο και άφησέ τα να ψηθούν για 20 λεπτά.
Ύστερα, βάλε τις καρδιές από την αγκινάρα, τον ζωµό αναµειγµένο µε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, το βούτυρο αµυγδάλου, το ελαιόλαδο και τα ψηµένα λαχανικά που θα έχεις βγάλει από το φούρνο, στο µπλέντερ.
Σέρβιρε το οµοιογενές µείγµα πασπαλίζοντάς το µε τα τριµµένα αµύγδαλα και, αν θέλεις, µε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.