Απολαύστε ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο που αναδίδει θαλασσινή αύρα και συνδυάζεται έξοχα με μια πεντανόστιμη πατατοσαλάτα.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΥΛΙΚΑ
• 4 φιλέτα σολοµού (βάρους 200 γρ. το καθένα)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/4 κιλού φύλλα ρόκας
• 3/4 κιλού πατάτες baby, καθαρισµένες, κοµµένες σε λεπτές φέτες
• 1/3 φλιτζ. τσαγ. μαγιονέζα
• 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκοµµένη
• 1 κ.σ. µαϊντανό φρέσκο ψιλοκοµµένο
• 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο
• 1 κ.σ. χυµό λεµονιού φρέσκο
• Αλάτι, πιπέρι µαύρο, φρεσκοτριµµένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με κρύο νερό, αλατίστε και βάλτε μέσα τις πατάτες αφού πρώτα τις καθαρίσετε από τη φλούδα τους. Αφήστε τις να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10΄-12΄ ή έως ότου μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τις και κρυώστε τις κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης. Κόψτε τις σε λεπτές φέτες και μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ.
2. Όσο βράζουν οι πατάτες ρίξτε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιονέζα, την κάππαρη, το μαϊντανό και το σχοινόπρασο όλα ψιλοκομμένα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να ενωθούν πλήρως τα υλικά μεταξύ τους.
3. Αδειάστε τη σος στο μπολ με τις πατάτες και ανακατέψτε απαλά να τις καλύψει ομοιόμορφα.
4. Αφήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Με ένα πινέλο λαδώστε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώστε και ψήστε τα φιλέτα με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω για 4΄. Γυρίστε τα προσεκτικά με μια σπάτουλα και ψήστε για ακόμα 3΄-4΄. Αποσύρετε από τη φωτιά, μοιράστε τα φιλέτα του σολομού σε πιάτα και σερβίρετε με τη ρόκα και την πατατοσαλάτα σε ένα μπολ.
Συµβουλή Μην ψήσετε το σολοµό περισσότερη ώρα γιατί θα µαλακώσει πολύ η σάρκα του και δεν θα τρώγεται ευχάριστα.