ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10΄
ΚΟΣΤΟΣ: €3
YΛΙΚΑ
2 ντοµάτες μέτριες, ώριμες, ψιλοκομμένες 1 αγγούρι μέτριο, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο 3 πιπεριές πράσινες μέτριες, ψιλοκομμένες 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, πολτοποιημένη
1 κρεμμύδι ξερό μικρό, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιηµένες ½ κ.γ. πιπέρι µαύρο 2 κ.σ. χυµό λεµόνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάλε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και ζεμάτισε τις ντομάτες για 2΄-3΄. Απόσυρε και άφησέ τες να κρυώσουν.
2. Ξεφλούδισε τις ντομάτες και κόψ’ τες με ένα αιχμηρό μαχαίρι σε κυβάκια σε μια επιφάνεια κοπής. Βάλ’ τες σε ένα σουρωτήρι και άφησέ τες να στραγγίσουν τα υγρά τους.
3. Στην ίδια επιφάνεια κοπής ψιλόκοψε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μυρωδικά. Πρόσθεσε τις ντομάτες, ανακάτεψε και συνέχισε να ψιλοκόβεις με το μαχαίρι έτσι ώστε να μοιάζουν ότι τα έχεις ζουλήξει.
4. Μετάφερε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ανάμειξε σε ένα μπουκάλι το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξίδι, τον πολτό πιπεριάς, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και περίχυσε τη σαλάτα. Ανακάτεψε ξανά και σέρβιρε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.