- Διαφήμιση -

ΑΠΟ ΤΟΝ ∆ΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΟΥ∆Η

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10΄ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10΄ ΚΟΣΤΟΣ: €5

- Διαφήμιση -

Yλικά για 4 μερίδες

Για τη σαλάτα: 1 λάχανο λευκό µικρό, κοµµένο σε φέτες 3-4 καρότα, τριµµένα 2 κρεµµύδια φρέσκα, ψιλοκοµµένα 1 µήλο πράσινο, κοµµένο σε κύβους 1/2 φλ. τσ. γκοργκοντζόλα,
κοµµένη σε κυβάκια
Για το ντρέσιγκ: 1/2 φλ. τσ. σταφίδες ξανθές 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 1/8 φλ. τσ. ξίδι µπαλσάµικο λευκό Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάξε το ντρέσιγκ. Σε ένα µπολ ρίξε το ελαιόλαδο µε το µπαλσάµικο και ανακάτεψε ελαφρώς µε ένα σύρµα χειρός µέχρι να οµογενοποιηθούν και στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και τις σταφίδες.
2. Αφαίρεσε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο. Με τη βοήθεια ενός κόπτη λαχανικών κόψ’ το σε φέτες και βάλ’ το σε ένα µπολ σερβιρίσµατος. Πλύνε τα καρότα, κόψε τις άκρες τους και ξεφλούδισέ τα. Τρίψ’ τα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και πρόσθεσέ τα στο µπολ. Ρίξε επίσης τα φρέσκα κρεµµυδάκια, αφού τα ψιλοκόψεις, και το µήλο, αφού το καθαρίσεις και το κόψεις σε κυβάκια.
3. Περίχυσε τη σαλάτα µε το ντρέσιγκ και ανακάτεψέ την µε δύο κουτάλια. Κόψε την γκοργκοντζόλα σε κυβάκια, µοίρασέ τα από πάνω και σέρβιρε.