- Διαφήμιση -

ΥΛΙΚΑ
• 12 καλαμάρια μέτρια καθαρισμένα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
• 2 φλιτζ. τσαγ. γάλα πλήρες αγελαδινό
• Χυμό από 2 λεμόνια
• 2 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
• ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού, φρέσκα
• Αλάτι χοντρό, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

- Διαφήμιση -

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλύνετε καλά τα καλαμάρια και καθαρίστε τα, αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο. Βάλτε τα σε ένα μεταλλικό μπολ με το γάλα, καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τα για ένα βράδυ στο ψυγείο ώστε να μαλακώσουν.
2. Την επομένη στραγγίστε τα καλαμάρια, στύψτε τα με τα χέρια σας και στεγνώστε τα καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3. Σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα χειρός τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και προσθέστε σταδιακά 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χτυπώντας παράλληλα. Ενσωματώστε, τέλος, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
4. Με ένα πινέλο αλείψτε καλά με το μείγμα τα καλαμάρια. Βάλτε τα σε μια σχάρα και ψήστε τα στο μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά για 3΄-4΄ γυρίζοντάς τα μία φορά.
5. Βγάλτε τα καλαμάρια σε μια πιατέλα ραντίστε τα με λίγο λαδολέμονο, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και σερβίρετε συνοδεύοντας, αν θέλετε, με ψητά λαχανικά ή πράσινη σαλάτα.