Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πίτσα σαν σε ξυλόφουρνο
- Διαφήμιση -

Τώρα που μένουμε σπίτι, πόσες φορές δεν έχουμε λαχταρήσει μια πίτσα από το αγαπημένο μας εστιατόριο, σαν σε ξυλόφουρνο; Βρήκαμε top συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για να την φτιάξουμε μόνες μας απόψε. Έχει μόνο 6 υλικά, και σίγουρα τα έχεις ήδη όλα στο ντουλάπι σου.

Δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην την… απολαύσεις με τους αγαπημένους σου στην άνεση του σαλονιού σου.

- Διαφήμιση -

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. αλάτι (κοφτό)
  • 200 γραμ. χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γλ. ξίδι
  • 2 πρέζες ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες (ή 3 κ.σ σάλτσα ντομάτας )
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • 2 φλ. διάφορα κίτρινα τυριά (τριμμένα)
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1 φλ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • κομμένη σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Για την εύκολη πίτσα, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη χωρίς μαγιά και φούσκωμα. Βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι, δηλαδή το βούτυρο, το αλάτι, το γάλα, το ξύδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Σε ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο, ταψάκι 34 ή 36 εκ. απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλο το ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Με ένα κουτάλι απλώνουμε την κρύα σάλτσα στη ζύμη. Στρώνουμε το ζαμπόν στην πίτσα, πασπαλίζουμε με τα τυριά, απλώνουμε τα μανιτάρια και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 30΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Μυστικά για την εύκολη πίτσα

  • Για να γίνει η εύκολη ζύμη με την μπισκοτένια υφή τραγανή, πρέπει να ψηθεί πολύ καλά από κάτω, γι’ αυτό να αποφύγετε τον αέρα και να ψήσετε στις αντιστάσσεις σε δυνατό φούρνο και μάλιστα στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Όπως οι κανονικές ζύμες για πίτσα θέλουν δυνατή φωτιά από κάτω, έτσι και η εύκολη πίτσα πρέπει να ψηθεί σωστά από κάτω.
  • Ο αέρας θα σας ξεράνει την επιφάνεια και από κάτω η ζύμη θα κρατήσει υγρασία και θα σας βγει μαλακή αντί για τραγανή.

Αν πάλι δεν θέλετε πίτσα… δείτε εδώ συνταγή για σουβλάκια τυλιχτά από την Αργυρώ

argiro.gr