ΚΟΜΜΑΤIΑ: 8-10
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟIΜΑΣIΑΣ: 15΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣIΜΑΤΟΣ: 14΄-18΄
ΚΟΣΤΟΣ: €9
ΥΛΙΚA
1 αφράτη ζύμη για πίτσα
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 στήθος κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα και κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
1/4 φλ. τσ. τεριγιάκι σος
1½ φλ. τσ. τσένταρ, τριμμένο
2-3 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα.
2. Άπλωσε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους, το οποίο έχεις καλύψει προηγουμένως με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
3. Ψήσε τη ζύμη στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 8΄.
4. Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίξε το σπορέλαιο και σόταρε τις φέτες κοτόπουλου. Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας σος τεριγιάκι, ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
5. Άπλωσε την υπόλοιπη σος τεριγιάκι στην ψημένη ζύμη και μοίρασε ομοιόμορφα τις φέτες κοτόπουλου. Πασπάλισε με το τριμμένο τσένταρ και ψήσε για 6΄-10΄ ώσπου να πάρει χρώμα η ζύμη περιμετρικά και να λιώσει το τυρί.
6. Απόσυρε το ταψί από τον φούρνο και άφησε την πίτσα να κρυώσει ελαφρώς. Πασπάλισε με το ψιλοκομμένο κόλιαντρο -προαιρετικά- κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε.