- Διαφήμιση -

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 1 ΩΡΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 8΄-10΄
ΚΟΣΤΟΣ: €6

Υλικά
• 12 φτερούγες κοτόπουλου
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Χυµό από 1 λεµόνι µεγάλο
• 1 κ.γ. θυµάρι, τριµµένο
• Αλάτι, πιπέρι

- Διαφήμιση -

Για το γλάσο
• 4 κ.σ. µουστάρδα
• 1 σκελίδα σκόρδου
• ½ κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριµµένο (προαιρετικά)
• 1 κ.σ. σόγια σος
• 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
• Χυµό από ½ λεµόνι

Εκτέλεση
1. Πλύνετε πολύ καλά τις φτερούγες. Σε ένα µπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυµό λεµονιού, το θυµάρι, αλάτι (µε προσοχή λόγω της σόγια σος) και πιπέρι. Βάλτε εκεί τις φτερούγες και αφήστε τις να µαριναριστούν για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
2. Στο µεταξύ ετοιµάστε το µπάρµπεκιου, αν έχετε µε κάρβουνα, ή αν έχετε ηλεκτρικό προθερµάνετέ το.
3. Σε ένα δεύτερο µπολ προσθέστε τη µουστάρδα, το σκόρδο αφού το πολτοποιήσετε σε ένα γουδί ή στο µούλτι, το τζίντζερ, τη σόγια σος, την καστανή ζάχαρη και το χυµό λεµονιού. Ανακατέψτε πολύ καλά µε ένα πιρούνι, να οµογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετήστε τις φτερούγες ξαπλωτές στη σχάρα. Όση ώρα ψήνονται, περάστε τις απαλά µε την πικάντικη σάλτσα µε τη βοήθεια ενός πινέλου, για να κάνουν τραγανή κρούστα. Ψήστε τις για περίπου 8΄-10΄ και από τις δύο πλευρές και αποσύρετε. Μεταφέρετε τις φτερούγες σε µια πιατέλα και σερβίρετέ τις ζεστές, συνοδεύοντας αν θέλετε µε τηγανητό ρύζι.