ΜΕΡΙΔΕΣ: 18 ΤΕΜΑΧΙΑ.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 15΄
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 2 ΏΡΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ: €6
ΥΛΙΚΑ
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55 % περιεκτικότητα σε κακάο)
• 250 γρ. ταχίνι
• 120 γρ. µέλι
• 2,5 γρ. κανέλα σε σκόνη
• 100 γρ. φουντούκια
• 40-50 γρ. κακάο σε σκόνη για πασπάλισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C, στον αέρα.
2. Βάλτε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψί και καβουρντίστε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15΄ μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί) και ρίξτε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα αφού την έχετε κόψει σε κομμάτια. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη σοκολάτα με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέστε το μέλι, το ταχίνι και την κανέλα και ανακατέψτε ξανά έτσι ώστε να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Ενσωματώστε και τα φουντούκια στο μείγμα, ανακατεύοντας ελαφρά.
3. Αδειάστε το μείγμα μέσα σε ένα μεσαίο τετράγωνο ταψί και στρώστε καλά την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήστε το να σταθεί για 2 ώρες τουλάχιστον σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κατόπιν κόψτε με ένα μαχαίρι σε μακρόστενες μπάρες και μεταφέρετέ τις σε μια πιατέλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε.