ΜΕΡΙΔΕΣ: 15 ΤΕΜ.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 1 ΏΡΑ & 30΄
ΚΟΣΤΟΣ: €10
YΛΙΚΑ
Για τη µαρέγκα
• 3 ασπράδια αυγών µεγάλου µεγέθους (105 γρ.)
• 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέµιση
• 500 γρ. πουρέ κάστανου
• 40ml ρούµι µαύρο
• 250ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Για τη διακόσµηση
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• 15 βατόµουρα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάξτε τη μαρέγκα. Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τα ασπράδια, χτυπήστε τα με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Κατόπιν ανεβάστε ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να σφίξει. Ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
2. Αποσύρετε από το μίξερ και γεμίστε με τη μαρέγκα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με ίσια μύτη Νο 9. Σχηματίστε φωλίτσες επάνω σε μια λαμαρίνα φούρνου, που την έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
3. Ψήστε τις μαρέγκες στη μεσαία σχάρα προθερμασμένου φούρνου στη μεσαία σχάρα, στους 100 °C για 1 ώρα και 30΄.
4. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) τον πουρέ κάστανου με το ρούμι και το βούτυρο έως ότου πάρετε μια λεία κρέμα. Γεμίστε με την κρέμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με ίσια λεπτή στρόγγυλη μύτη. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα σύρμα, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
5. Με ένα κουτάλι γεμίστε τις φωλίτσες μαρέγκας με τη σαντιγί. Με το κορνέ γαρνίρετε από πάνω τις μαρέγκες με την κρέμα κάστανου. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και αν θέλετε γαρνίρετε με βατόμουρα. Μπορείτε να σερβίρετε.