light donuts συνταγή

Αν κάνετε νηστεία, σίγουρα θα θέλετε ένα γλυκάκι ελαφρύ αλλά και light. Τι θα λέγατε για τα αγαπημένα μας donuts και μάλιστα με μόνο 145 θερμίδες; Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη.

Τα περισσότερα υλικά τα έχετε ήδη στα ντουλάπια σας αλλά αν όχι, μπορείτε να τα προμηθευτείτε άνετα μιας και θα τα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Προσοχή ωστόσο: Η συνταγή απευθύνεται σε εκείνους που κάνουν νηστεία μόνο από το κρέας!

Υλικά για τα Light donuts

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

150 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

60 γρ. ελαφρύ βούτυρο (χαμηλών λιπαρών) σε θερμοκρασία δωματίου

2/3 κούπας blueberries

4 κ.σ. παπαρουνόσπορο

1 κ.σ. bakingpowder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ενσωματώνουμε απαλά με μία μαρίζ. Σε διαφορετικό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά εκτός μίξερ με μία μαρίζ, προσθέτοντας τα blueberries και τον παπαρουνόσπορο. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ. Ρίχνουμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τις θήκες σιλικόνης για donuts. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.

Η μερίδα έχει 145 θερμίδες – Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Μάνου Δημητρούλη «Diet stories»

Δείτε και αυτό: Σοκολατένιο κέικ χωρίς μίξερ – Η light συνταγή διαιτολόγου