- Διαφήμιση -

ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 12 ΩΡΕΣ & 10΄

- Διαφήμιση -

Για τη σούπα

2 ντομάτες, χοντροκομμένες 2 σκελίδες σκόρδου μεγάλες, χοντροκομμένες 1/4 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο 2 πιπεριές Φλωρίνης 1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 φλ. τσ. ψωμί ολικής άλεσης, ψιλοκομμένο 1-1½ κ.σ. ξίδι 1 κ.σ. αλάτι

Για το γαρνίρισμα

1 αυγό 3-4 σχοινόπρασα 100 γρ. γιαούρτι (0% λιπαρά) 2 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πολτοποίησε στο μπλέντερ το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις ντομάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης, αλάτισε και πολτοποίησέ τα κι αυτά. Ενσωμάτωσε το ελαιόλαδο και το ξίδι ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Δοκίμασε και πρόσθεσε λίγο ξίδι ή αλάτι, αν χρειάζεται.

2. Μετάφερε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και βάλ’ το στο ψυγείο όλο το βράδυ, έτσι ώστε τα υλικά να ενοποιηθούν.

3.Την επόμενη μέρα, σέρβιρε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρισε με μία ροδέλα αυγού, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και μία κουταλιά γιαούρτι, αφού προηγουμένως το ανακατέψεις με το νερό.