Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙ∆ΕΣ
500 γρ. ζυµαρικά bavette
1 αβοκάντο µέτριο, ώριµο
½ κ.σ. ξύσµα λεµονιού
1 σκελίδα σκόρδο
½ κ.γ. αλάτι
1/4 φλ. βασιλικός φρέσκος ή ρόκα ή µαϊντανός ψιλοκοµµένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ηλιόσπορος
Πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
1½ φλ. παρµεζάνα τριµµένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάλε σε µια κατσαρόλα νερό µε αρκετό αλάτι. Τοποθέτησέ τη σε µέτρια φωτιά και, όταν βράσει καλά το νερό, ρίξε µέσα τα ζυµαρικά και µαγείρεψέ τα al dente.
2. Με ένα µαχαίρι ξεφλούδισε το αβοκάντο, κόψ’ το στη µέση και αφαίρεσε το κουκούτσι. Λιώσε το σε ένα µπολ µε τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Ρίξε στο µούλτι το σκόρδο, τα µυρωδικά, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, αλάτι και πιπέρι. Πάτησε το Οn/Οff αρκετές φορές µέχρι να γίνουν κρέµα.
3. Απόσυρε την κατσαρόλα µε τα ζυµαρικά από τη φωτιά και σούρωσέ τα. Τοποθέτησε τα ζυµαρικά στο πιάτο, περίχυσε µε τη σάλτσα και πασπάλισε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι, ηλιόσπορο, ξύσµα λεµονιού και παρµεζάνα. Μπορείς να σερβίρεις.