Η τακτική του «όσο φτύνω τόσο κολλάει ήταν πετυχημένη πριν από μερικά χρόνια, όμως φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν σιγάσιγά. Μέχρι πρότινος, όταν γνώριζες κάποιον περίμενες να κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση – να σου προτείνει να βγείτε ραντεβού, να σου στείλει όλα τα απαραίτητα μηνύματα (καλημέρα, καλησπέρα, κλπ). Αφού έλεγες το πολυπόθητο «ναι», ιδανικά θα ξεκινούσε εκείνος τη συζήτηση περί αποκλειστικότητας και θα αναλάμβανε όλο το φορτίο της μετάβασης από την γνωριμία στην σχέση.
Δεν είναι κάπως κουραστικό αυτό, ειδικά σε μια εποχή που οι επιλογές για να βρεις κάποιον να κάνεις σχέση είναι περισσότερες και πιο εύκολες; Το να μη δείχνεις διαθέσιμη είναι πάντα υπέρ σου, όμως αν το κάνεις παρατεταμένα, χωρίς να απαντάς σε κάποια του κίνηση και αφήνοντας μεγάλα κενά που ίσως τον μπερδέψουν, θα βρεθείς εκτός παιχνιδιού χωρίς να το καταλάβεις. Άσε που στο τέλος θα χάσεις κι εσύ η ίδια το ενδιαφέρον σου.
Οι ισότιμες προσπάθειες ή αλλιώς το «δράση-αντίδραση» είναι η νέα τάση στις σχέσεις και όπως εξηγούν οι dating coaches της Αμερικής, με τα νέα δεδομένα θα χρειαστεί να πάρεις κι εσύ η ίδια πρωτοβουλίες. Πριν αρχίσεις να ξεφουσκώνεις από άγχος σκέψου ότι η κίνηση αυτή θα ήταν να στείλεις ένα μήνυμα μετά το πρώτο ραντεβού για να πεις ότι πέρασες όμορφα.
Στο mirroring η λογική λέει ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει μια σχέση που τη θέλουν και παλεύουν γι’ αυτήν και οι δύο. Ο άντρας θα κάνει πιο εύκολα μεγαλύτερες και πιο σίγουρες κινήσεις όταν νιώθει ότι κι εσύ ακολουθείς τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα και τον θέλεις εξίσου. Άλλαξε τον τρόπο που αντιμετώπιζες μέχρι τώρα έναν άντρα και θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες για happy ending.