ακραίες ερωτικές φαντασιώσεις
- Διαφήμιση -

Υπάρχουν φορές που πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται… «βρόµικα» και να κάνεις ακραίες ερωτικές φαντασιώσεις; Σε φαντάζεσαι δεµένη στο κρεβάτι σαν την ηρωίδα από τις «50 αποχρώσεις του γκρι» στο έλεος του εραστή δυνάστη σου; Δεν είσαι η µόνη.

Αυτές οι σκέψεις ονοµάζονται φαντασιώσεις και είναι απόλυτα φυσιολογικές. Οι περισσότεροι µάλιστα από εµάς κάνουµε ερωτικές σκέψεις που σύµφωνα µε την σύγχρονη ψυχιατρική χαρακτηρίζονται ακραίες. Έτσι τα ερωτικά ταµπού είναι πολύ πιο κοινά απ’ ότι πιστεύουµε, απλώς δεν είναι ένα θέµα που εύκολα θα συζητήσεις. Μάλιστα σύµφωνα µε πρόσφατη καναδική έρευνα υπάρχουν 4 φαντασιώσεις που θεωρούνται οι πιο κοινές και συγχρόνως οι πιο βρόµικες!

- Διαφήμιση -

Ποιες είναι οι πιο ακραίες ερωτικές φαντασιώσεις

Ο… µατάκιας

Σχεδόν οι µισοί όσων έλαβαν µέρος στην έρευνα έχουν φαντασιώσεις ή τους εξιτάρει η ιδέα να βλέπουν αγνώστους να γδύνονται ή να κάνουν έρωτα. Ενώ το 1/3 από αυτούς είπαν ότι το έχουν κάνει πράξη κάποια στιγµή στη ζωή τους.

Γόβα στιλέτο

Περίπου το 1/4 των ερωτηθέντων απάντησαν ότι σε κάποια φάση της ζωής τους έχουν διεγερθεί από ένα µη ερωτικό αντικείµενο, όπως για παράδειγµα ένα ζευγάρι γόβες ή ένα µεταξωτό µαντήλι.

In public

Το 30% παραδέχτηκε ότι έχει κάνει έρωτα σε δηµόσιο χώρο µε µάλιστα αυξηµένο τον κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί.

Touch me

Σχεδόν το 1/4 των συµµετεχόντων δήλωσε ότι έχει διεγερθεί ή έχει κάνει ερωτικές σκέψεις ακουµπώντας τυχαία έναν άγνωστο. Μάλιστα ο ακριβής όρος ονοµάζεται Εφαψιµανία.

Μίλα µου βρόµικα

Τέλος το 20% δήλωσε ότι διεγείρεται στη σκέψη ότι συµµετέχει σε µαζοχιστικές σκηνές ή έχει ταπεινωθεί κατά την ερωτική πράξη. Συνήθως µε την χρήση χειροπεδών, µαστιγίων κλπ.

Οι άνθρωποι που συµµετείχαν στην έρευνα δεν ανήκαν σε ειδικές οµάδες και αυτή ήταν η ουσία της µελέτης. Το αποτέλεσµα έδειξε ότι η πλειοψηφία του απλού καθηµερινού ανθρώπου κάνει σκέψεις που ακόµα και σήµερα χαρακτηρίζονται µη φυσιολογικές από την Αµερικάνικη Ψυχιατρική Ένωση. Όµως η ιστορία έχει δείξει ότι όσο πιο “βρόµικες” οι σχέσεις τόσο ευτυχέστερη είναι µια σχέση! Γι’ αυτό λοιπόν keep daydreaming!

50% των συμμετεχoντων, σyμφωνα με πρoσφατη έρευνα, παραδέχτηκε oτι έχει συχνa ακραiεσ σεξουαλικέσ φαντασιωσεισ. ενω το 1/3 αυτων έχουν κανει πραξη τουλαχιστον μια.

Γιατί οι νέοι δεν κάνουν έρωτα

Η δεκαετία των ’20 είναι ίσως η πιο «άγρια» εποχή στη ζωή ενός νέου. Χαρακτηρίζεται από ξενύχτια, επαναστάσεις και πολύ έρωτα. Μια πρόσφατη όµως έρευνα βρήκε ότι εκείνοι που έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του ’90, δηλαδή οι σηµερινοί 20άρηδες είναι κάθε άλλο παρά ενεργοί. Πώς όµως µπορεί αυτό να είναι αλήθεια; Μιλάµε για µια γενιά που αν µη τι άλλο έχει σύµµαχο την τεχνολογία µε τα αµέτρητα sex applications.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα site που προσφέρουν το κρεβάτι τόσο εύκολα λειτουργούν ανασταλτικά στην ψυχολογία ενός νέου. Ο καθένας µπορεί να κρυφτεί πίσω από ένα smartphone και να απορρίπτει ή να δέχεται ερωτικούς συντρόφους. Όµως πλέον η νέα γενιά τείνει να ξεχάσει πως είναι η επαφή µε έναν άλλον άνθρωπο ή το face to face φλερτ. Το αποτέλεσµα είναι να γίνεται εξπέρ στην cyber επαφή και τελικά να µένει στην ασφάλεια της ανωνυµίας του.

Δες και αυτό: Η επιστήμη μίλησε: Αυτή είναι η ώρα για το καλύτερο κρεβάτι ever

Από την Έλλη Μαραγκάκη