Ρουβάς Ζυγούλη πόσα κιλά είναι
- Διαφήμιση -

Είναι γεγονός πως όταν μιλάμε για ΤΟ κορμί, σίγουρα μας περνά από το μυαλό ο Σάκης Ρουβάς. Ο Έλληνας σταρ δεν είχε ποτέ θέμα με τα κιλά του, αλλά μαζί με την Κάτια Ζυγούλη, ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Έτσι κρατιούνται αδύνατοι και μάλιστα δεν στερούνται τίποτα… το μεσημέρι.

Το ζευγάρι είναι από τα πιο fit αλλά δεν αγαπά τα λιπαρά και τις υπερβολές. Μια τυπική τους μέρα περιλαμβάνει 5 γεύματα και πρόσφατα ο Σάκης μας έδειξε τι τρώνε στο μεσημεριανό τους. «Περνώντας χρόνο στο σπίτι, οργανώνοντας τα αρχεία του υπολογιστή και ανακαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς… Και να που ακόμα και το ίδιο το παρελθόν, μου βρίσκει ιδέες για πράγματα που μπορώ να κάνω στο σπίτι, και όχι μόνο στις ταινίες #throwback #alterego #μένουμε_σπίτι #stayhome».

- Διαφήμιση -

Τα παραπάνω έγραψε στην λεζάντα ο ίδιος και εμείς εστιάσαμε στο ψάρι στο φούρνο με ψητά λαχανικά, που προσφέρει πολύ λίγες θερμίδες αλλά έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Άλλωστε και η Κάτια Ζυγούλη, σαν παλιό μοντέλο ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να φάει και τι όχι, ώστε να μην παχύνει.

Τι θρεπτική αξία έχει το ψάρι στο φούρνο που τρώνε για μεσημέρι Ρουβάς και Ζυγούλη

Αρχικά τα ψάρια περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ισάξια με αυτή του κρέατος, με μικρότερο όμως ποσοστό κορεσμένου λίπους. Αντ’αυτού, περιέχουν τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προσδίδουν ως επί το πλείστον στα ψάρια την υψηλή διατροφική τους αξία.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα λιπαρά που προσλαμβάνουμε από την τροφή και έχουν συσχετισθεί με αντιφλεγμονώδη δράση, προστασία ενάντια σε καρδιαγγειακά νοσήματα, μείωση των τριγλυκεριδίων, των αρρυθμιών, προστασία από κατάθλιψη, νόσο Alzheimer και ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας. Υπάρχουν ψάρια τα οποία περιέχουν ακόμα και 60% ω-3 λιπαρά οξέα.

Επιπλέον, η ύπαρξη καλών λιπαρών στα ψάρια ενισχύει την απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών, όπως A,D,E και K, από τα συνοδευτικά τρόφιμα, όπως τα λαχανικά. Τα πιο λιπαρά ψάρια είναι ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και η σαρδέλα.

Το ψάρι, πορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων και στη θεραπεία γαστρεντερικών ασθενειών. Το ψήσιμο σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλη τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά των ψαριών. Επιπλέον, για να μαγειρεύουμε ψάρια κατ ‘αυτόν τον τρόπο, απαιτείται ελάχιστη προσπάθεια και κόστος.

Δείτε και την σχετική φωτογραφία με τον Σάκη Ρουβά:

Διαβάστε εδώ και την συνταγή για το detox ρόφημα που πίνουν