Αθηνά Ωνάση
- Διαφήμιση -

Αναλογιστείτε πόσες φωτογραφίες έχετε δει με την Αθηνά Ωνάση να φοράει λευκά… Είναι πραγματικά πάρα πολλές και ο λόγος θα σας προκαλέσει εντύπωση!

Η πασίγνωστη Ελληνίδα έχει λατρεία στην ιππασία και εκεί κρύβεται και η απάντηση. Για τον ίδιο λόγο, δεν μπορεί να παχύνει αλλά και δυσκολεύεται θεωρητικά να μείνει έγκυος. Όσο κουφά και να σας φαίνονται αυτά, έχουν βάση.

- Διαφήμιση -

Γιατί η Αθηνά Ωνάση φοράει λευκά

Οι ιππείς ανέκαθεν φορούσαν άσπρο για να αποφύγουν τους λεκέδες ιδρώτα που εμφανίζονταν στα χρωματιστά ρούχα. «Ένα πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ήταν αυτό της εφίδρωσης» έγραψε ειδικός σε εγχειρίδιο ιππασίας. «Καθώς αυξάνεται η πίεση του αγώνα, αυτό με τη σειρά του οδηγεί στο επίμονο πρόβλημα της εφίδρωσης που προκαλεί την εμφάνιση ντροπιαστικών υγρών μπαλωμάτων στα χρωματιστά υφάσματα».

Ο κανόνας, ή καλύτερα η παράδοση, επιβλήθηκε συγκεκριμένα με τις γυναίκες κατά νου, καθώς ήταν «πολύ αδιανόητο μια κυρία να φαίνεται με εφίδρωση». Μάλιστα, οι ιππείς πρέπει να έχουν και συγκεκριμένο βάρος προκειμένου να μπορούν να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ.

Τα επιπλέον κιλά δεν είναι απαγορευτικά και μπορεί το σπορ να βοηθήσει στο να χαθούν αλλά δεν μπορεί κάποιος να ζυγίζει πάνω από ένα συγκεκριμένο βάρος. Άλλωστε η ιππασία είναι μια διασκεδαστική, μέτριας έντασης καρδιοαναπνευστική άσκηση, που με λίγη προσοχή στη διατροφή μπορεί να βοηθησει στην απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης. Μην ξεχνάμε ότι το άθλημα γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Φαντάσου, λοιπόν, ότι η προπόνηση δεν γίνεται σε έναν κλειστό χώρο όπως το γυμναστήριο που αναπνέεις τον ιδρώτα του διπλανού, αλλά έξω στο δάσος όπου εισπνέεις καθαρό οξυγόνο. Η προπόνηση γίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο ιπποδρόμιο το οποίο περιστοιχίζεται από δέντρα, αλλά και σε ειδικές διαδρομές μέσα στο δάσος. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν πως η ιππασία δεν βοηθάει καμία γυναίκα να μείνει έγκυος μιας και η σχετική ακινησία ειδικά τους πρώτους μήνες, είναι σημαντικό υπέρ. Για το τελευταίο βέβαια, υπάρχουν ενδοιασμοί.

Δείτε και αυτό: Αθηνά Ωνάση: Αυτό είναι το πραγματικό της όνομα – Έτσι την βάφτισαν