νηστεία σαρακοστής tips
- Διαφήμιση -

Αν κάνεις κι εσύ νηστεία για την σαρακοστή, να ξέρεις ότι υπάρχουν 3 λόγοι για να το ξανασκεφτείς. Μπορεί να νομίζεις ότι η νηστεία θα σε βοηθήσει στην σιλουέτα σου, αλλά όπως επισημαίνει η ειδικός, Εμμανουέλα Φωτεινού, μας στερεί θρεπτικές ουσίες.

Μάλιστα, αν δεν προσέξεις ιδιαίτερα, μπορεί όχι απλά να δεις τη ζυγαριά σου να ανεβαίνει, αλλά να νιώθεις εξάντληση και κόπωση. Ποιες είναι όμως οι 3 θρεπτικές ουσίες που μας στερεί η νηστεία;

- Διαφήμιση -

Ιδού ο κατάλογος των top 3

Πρωτεΐνες: Υπεύθυνες για την ομαλή ανάπτυξη και διατήρηση του μυϊκού ιστού. Οπότε προσθέτουμε πρωτεΐνες υψηλής αξίας, που πλησιάζουν εκείνες του κρέατος όπως τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, η σόγια, το ρύζι, τα μανιτάρια, καθώς και το σουσάμι και τα προϊόντα του (χαλβάς, ταχίνι). Υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη δίνει και ο συνδυασμός οσπρίων με ρύζι (φακόρυζο, ρεβιθόρυζο).

Ασβέστιο: Απαραίτητο στοιχείο για τη διατήρηση της υγείας των οστών. Ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου μπορούμε να πάρουμε από το γάλα σόγιας, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, το ταχίνι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μπρόκολο).

Σίδηρος – Βιταμίνη Β12: Ο σίδηρος ενισχύει τις λειτουργίες των κυττάρων και την παροχή οξυγόνου σε αυτά, ενώ η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στην ομαλή παραγωγή και ανάπτυξη των ερυθροκυττάρων. Η μειωμένη πρόσληψή τους οδηγεί στην ανάπτυξη αναιμίας.

efdiatrofin.gr