Ευρυδίκη Βαλαβάνη κάνει δίαιτα keto
- Διαφήμιση -

Μεταξύ των celebrities που κάνουν την δίαιτα Keto φαίνεται να είναι και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η οποία μάλλον έτσι έχασε τα κιλά από το Survivor. Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια, η ίδια έχει ένα σταθερό βάρος, χωρίς αποκλίσεις.

«Πριν αρχίσω το χορό, που τώρα είναι στη ζωή μου επί 8 ώρες καθημερινά, γυμναζόμουν περίπου 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Περισσότερο έκανα αερόβια, τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο και TRX», είχε πει σε συνέντευξή της παλαιότερα, όμως το μυστικό για το υγιές της σώμα είναι στην δίαιτα.

- Διαφήμιση -

«Τρώω τα πάντα, σίγουρα προσέχω κι αν είναι να φάω κάτι παχυντικό θα το φάω με μέτρο. Αν αποφεύγω κάτι περισσότερο, είναι τα τηγανητά. Δεν είμαι freak με τη διατροφή μου», τονίζει, όμως ένα βίντεο της στο Youtube πρόδωσε πως κάνει την δίαιτα… keto!

Τι είναι η δίαιτα keto που κάνει η Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Πρόκειται για διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, μα πλούσια σε λιπαρά και μέτρια σε πρωτεΐνη. Αν και παλιά είχε θεωρηθεί αμφιλεγόμενη, πλέον δεν είναι. Φαίνεται πως τα οφέλη της στο σωματικό βάρος και στην υγεία είναι πολλά, σύμφωνα με τους ειδικούς και μάλιστα, αρχικά σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1920 για ασθενείς με επιληψία!

Ο τρόπος που λειτουργεί, είναι ως εξής: όταν το σώμα έχει εξαντλήσει το γλυκογόνο στο συκώτι, παράγει κετόνες και χρησιμοποιεί ενέργεια από το λίπος που είναι αποθηκευμένο στα λιποκύτταρα, εφόσον βέβαια προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε. Επομένως η Ευρυδίκη τρώει λαχανικά, λιπαρά και πρωτεΐνη αλλά όχι πατάτες, ζυμαρικά και άλλα.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Έχεις δει και τι τρώνε ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη; Αν όχι, ιδού