- Διαφήμιση -

Έπειτα από 8 ώρες στο γραφείο είναι φυσικό να σε πονάει η πλάτη σου. ∆ιάβασε πώς µπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

ΧΑΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ
Κάθε κιλό παραπάνω επιβαρύνει το σώµα και την υγεία σου. Όσο γρηγορότερα ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά, τόσο καλύτερα θα νιώσεις, ψυχολογικά αλλά και σωµατικά. ∆εν είναι εύκολο. Αν όµως το παλέψεις µε συνέπεια και στόχο, θα τα καταφέρεις.

- Διαφήμιση -

∆ΙΩΞΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Θα αναρωτηθείς πώς συνδέεται ο πόνος στην πλάτη σου µε το άγχος. Κι όµως, οι επιστήµονες πιστεύουν ότι το στρες είναι βασικός παράγοντας εκδήλωσης µυϊκών σπασµών, κυρίως στη µέση.

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
Αυτή η εναλλακτική θεραπευτική µέθοδος ενδείκνυται για την πλάτη και τη µέση. Αν φοβάσαι τις βελόνες, είναι καλό να ξέρεις ότι δεν πονούν καθόλου. Αντίθετα, 20΄ µετά, θα φύγεις από το ιατρείο ανακουφισµένος.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η κολύµβηση µπορεί να σε βοηθήσει θεαµατικά, καθώς το νερό υποστηρίζει το βάρος και µειώνει την πίεση που ασκείται στη µέση. Το σώµα σου θα ξεδιπλωθεί και το νερό θα σε βοηθήσει να διώξεις όλη την πίεση της ηµέρας.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Κάτσε σε µια καρέκλα. Γύρισε το σώµα σου πρώτα δεξιά. Προσπάθησε µε το αριστερό σου χέρι να πιάσεις την πλάτη της καρέκλας. Επανάλαβε και από την άλλη πλευρά. Όπως κάθεσαι στην καρέκλα, τέντωσε το σώµα σου προς τα πίσω. Το στέρνο να «κοιτάει» ψηλά. Στη συνέχεια, µε αργές κινήσεις, σπρώξε την κοιλιά σου προς τα πίσω και γύρε το σώµα σου µπροστά. Επανάλαβε µέχρι να ξεπιαστείς.

ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ
Η πιο ανακουφιστική στάση για να κοιµηθείς όταν σε πονάει η πλάτη σου είναι ανάσκελα µε µαξιλάρια κάτω από τα πόδια σου, ώστε οι γοφοί και τα γόνατα να έχουν κλίση 80°-90°.

∆ΙΑΛΕΙΜΜΑ
Το διάλειµµα δεν είναι µόνο για τα σχολεία. Για όσους κάνουν καθιστική ζωή είναι εξίσου απαραίτητο. Το αργότερο κάθε µία ώρα, σήκω από την καρέκλα και περπάτησε για λίγο. Αν ο χώρος του γραφείου σου είναι µικρός, κατέβα µέχρι τον δρόµο ή ανέβα για λίγο στην ταράτσα για ήλιο και αέρα.

YOGA ΚΑΙ PILATES
Στάσεις και ασκήσεις που δεν καταπονούν το σώµα και προσφέρουν ευλυγισία και δύναµη. Τόσο η yoga όσο και το pilates είναι κατάλληλος τρόπος εκγύµνασης για να ανακουφίζεται η πλάτη. Θα εντυπωσιαστείς µε τη διαφορά