- Διαφήμιση -

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

3/4 κιλού κιµά µοσχαρίσιο

- Διαφήμιση -

1 κρεµµύδι ξερό µεγάλο, ψιλοκοµµένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ψωµάκια για χάµπουργκερ

4 φύλλα σαλάτα πράσινη

4 φέτες τυρί τσένταρ

½ φλιτζ. τσαγ. µαγιονέζα

Αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες

½ κιλό πατάτες, καθαρισµένες και κοµµένες σε λωρίδες

1 πρέζα αλάτι χοντρό

½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο, για τηγάνισµα

Εκτέλεση (Χρόνος προετοιµασίας: 20΄, χρόνος µαγειρέµατος: 40΄)

1. Ετοιµάστε το µπάρµπεκιου αν έχετε µε κάρβουνα ή αν έχετε ηλεκτρικό προθερµάνετέ το. Αφήστε επάνω τη σχάρα να ζεσταθεί καλά.

2. Καθαρίστε το κρεµµύδι και τρίψτε το στον τρίφτη. Ρίξτε µέσα σε ένα µεγάλο µπολ τον κιµά, προσθέστε το τριµµένο κρεµµύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ζυµώστε καλά µε τα χέρια σας µέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά µεταξύ τους και να πάρετε ένα µαλακό µείγµα. Μοιράστε τον κιµά σε 4 ισόποσα µέρη και πλάστε το καθένα σε µπιφτέκι. Μεταφέρετε στη σχάρα τα µπιφτέκια και ψήστε τα γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήµατα ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Αποσύρετε από το µπάρµπεκιου.

3. Πάρτε ένα µεγάλο τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και αφήστε να ζεσταθεί καλά. Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε µακρόστενες λωρίδες. Τηγανίστε τις στο καυτό λάδι, γυρνώντας τις ανά τακτά χρονικά διαστήµατα µε µια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρετε τις πατάτες µε µια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήστε να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

4. Πλύνετε τα φύλλα της σαλάτας. Κόψτε τα ψωµάκια µε ένα µαχαίρι στη µέση. Πάρτε το πρώτο, βάλτε µία φέτα τσένταρ, από πάνω ένα µπιφτέκι, αλείψτε µε 1 κ.σ. µαγιονέζα, από πάνω σκεπάστε µε ένα φύλλο σαλάτας κοµµένο στη µέση και σκεπάστε το χάµπουργκερ µε το άλλο ψωµάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να φτιάξετε και τα υπόλοιπα χάµπουργκερ.

Σερβίρετε τα burger, συνοδεύοντας µε τις πατάτες πασπαλισµένες µε χοντρό αλάτι.