- Διαφήμιση -

Τα νέα είναι ευχάριστα. Ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» βρίσκεται στη φύση μας. Μάλιστα, στα ζώα, τα εγκεφαλικά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το ζευγάρωμα πρέπει να ενεργοποιηθούν γρήγορα, καθώς ο χρόνος στο φυσικό περιβάλλον είναι περιορισμένος. Πιθανότατα, ο άνθρωπος έχει κληρονομήσει και αυτός την ικανότητα να διαλέγει τους επιθυμητούς συντρόφους σχεδόν αυτόματα.

- Διαφήμιση -

Οι έρωτες του καλοκαιριού έχουν τις ίδιες πιθανότητες να επιτύχουν με τους έρωτες του χειμώνα. Αν και το καλοκαίρι έχει «κατηγορηθεί» για επιπολαιότητα όσον αφορά τις σχέσεις, τη διαφορά την κάνει μόνο το ίδιο το άτομο και οι ανάγκες του και όχι η εποχή του χρόνου. Το σίγουρο είναι ότι αλλάζει η διάθεσή μας το καλοκαίρι, αυτό όμως δεν σημαίνει αυτόματα την επιτυχία ή όχι μιας σχέσης. Αν αυτό που έχουμε ανάγκη και θέλουμε είναι να ζήσουμε μια αυθεντική σχέση –άρα και αυθεντική αίσθηση εαυτού–, τότε θα αφήσουμε να εκδηλωθεί αυτό το κομμάτι του εαυτού μας, εισπράττοντας το ανάλογο αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάμε ότι αν εκδηλώσουμε τη δική μας αλήθεια, τον πραγματικό μας εαυτό, αυτό θα είναι που αξίζει να ερωτευτεί κάποιος. Αυτόν δεν θα θέλαμε να ερωτευτούμε κι εμείς, άλλωστε