Σπύρος Παπαδόπουλος σπουδές
- Διαφήμιση -

Τον βλέπουμε στην τηλεόραση, τον βλέπουμε στο… μένουμε σπίτι κι όμως οι σπουδές που έχει κάνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν υπάρχουν πουθενά! Τελικά τι έχει τελειώσει;

Το βρήκαμε και σας το γράφουμε αναλυτικά. «Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα γίνω ηθοποιός. Ούτε καν όταν τέλειωσα την δραματική σχολή. Εβλεπα ελληνικές ταινίες από παιδί, όχι θέατρο. Πήγαινα και πουλούσα στα διαλείμματα του κινηματογράφου για να τις βλέπω, αρχές του ΄60.Μας έχει γίνει μετάγγιση από τους παλιούς. Λίγο-πολύ κι εμείς ίδιοι γινόμαστε. Κάποιοι από εμάς αποτελούμε και συνέχειά τους γιατί είμαστε επηρεασμένοι. Τα πράγματα στο θέατρο δεν αλλάζουν» δηλώνει ο ίδιος.

- Διαφήμιση -

Οι σπουδές που προσπάθησε ο Σπύρος Παπαδόπουλος

«Δεν ήξερα τι ήθελα να κάνω. Τα όνειρα ήταν των γονιών μου, γιατρός, δικηγόρος. Εδωσα εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, για χατήρι του πατέρα μου. Αυτό που ήθελα εγώ, είναι να δουλεύω κάπου μόνος -τι ειρωνεία. Αλλά η δουλειά μου, τελικά έχει και μοναξιά….» αναφέρει ο Σπύρος Παπαδόπουλος για τις σπουδές του.

Όσο για το τι ήθελε να κάνει ο ίδιος; «Οταν ήμουν μικρός, στη γειτονιά ήταν ένας μαραγκός. Πήγαινα να του κάνω παρέα, μου άρεσε το ξύλο, τα ροκανίδια, και τον έβλεπα να δουλεύει και να ακούει μουσική από το ραδιάκι του. Ετσι το φανταζόμουν και για μένα, αλλά δεν ήξερα τι…»

Οι σπουδές που έκανε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην υποκριτική

«Τέλειωσα την σχολή με άριστα. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να πάω να ζητήσω δουλειά, ντρεπόμουν. Ελεγα “δεν είμαι εγώ γι΄αυτό”….» λέει ο Σπύρος Παπαδόπουλος για την ζωή του.

Πώς του κόλλησε το μικρόβιο

Η δουλειά που του κόλλησε το μικρόβιο του κινηματογράφου ήταν εκείνη που έκανε για ένα διάστημα όταν ήταν μόλις 10-11 χρονών. Τότε δούλευε σ’ ένα θερινό κινηματογράφο στον Κορυδαλλό, το «Λούση». Πουλούσε διάφορα πράγματα στα διαλείμματα των ταινιών. Τότε ήταν που χόρτασε ελληνικό σινεμά. Τα λεφτά ήταν πολύ λίγα αλλά εκείνος παρακαλούσε τον πατέρα του να τον αφήνει να πηγαίνει για να μπορεί να βλέπει τις ταινίες. Μπορεί να έβλεπε και 10 φορές το ίδιο έργο.

Μπορεί να είχε εντυπωσιαστεί από το σινεμά ωστόσο ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί ποτέ να γίνει ηθοποιός. Όπως έχει παραδεχτεί ήταν πολύ αντικοινωνικός και ντρεπόταν. Δεν είχε βγει ούτε ένα ποίημα να πει όσο ήταν μαθητής.

Διαβάστε και αυτό: Παγκόσμιο πένθος – Πέθανε ο Πίτερ Μπέαρντ