- Διαφήμιση -

Είναι το cover girl για το Miss Glitter Απριλίου. Ανάμεσα στα πολλά που συζήτησε με τη Λίτσα Αναστασάκη, είπε και για τις διατροφικές της συνήθειες. Εμείς, την ακούσαμε ευλαβικά μήπως και καταφέρουμε να της μοιάσουμε.

Κάπου διάβασα ότι έχεις… φοβία με τα κιλά. Ακόμα κι ένα κιλό να πάρεις τρελαίνεσαι. Αληθεύει;

- Διαφήμιση -

Αυτό ειπώθηκε λίγο ως αστείο και επειδή είναι σοβαρό θέλω να το ξεκαθαρίσω εδώ. Γιατί είναι άσχημο όταν παιδάκια πεινάνε να ακούγεται ότι εγώ φρικάρω με το ένα κιλό. Δεν είναι έτσι, λοιπόν. Αυτό που ήθελα να πω, και μπορεί το χιούμορ μου να μην ήταν σωστό, είναι ότι εγώ έχω μάθει να είμαι σε συγκεκριμένα κιλά, λίγο κάτω από τα 50. Όταν πέσω ή όταν πάρω το καταλαβαίνω και λειτουργώ ανάλογα, επιθυμώντας πάντα την υγεία μου.

Η διατροφή σου τι περιλαμβάνει;

Ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη από κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, ρύζι, μέλι… Όλα με μέτρο και όσο αντέχει ο δικός μου οργανισμός. Δεν μετράω θερμίδες ούτε γεύματα, μετράω τις ανάγκες του σώματός μου και πάντοτε να είναι όλες οι τροφές καλές ποιοτικά. Είναι πολύ άσχημο να ταΐζουμε τα παιδιά μας και να τρώμε και οι ίδιοι junk food. Ακόμα και το τοστ είναι για μένα junk food, γεμάτο συντηρητικά!

Στα γλυκά αντιστέκεσαι;

Με τα χρόνια, όταν κάνεις διατροφή, αποτοξινώνεσαι από τα γλυκά και κάθε τοξικό. Όταν τρως κάθε μέρα λίγη σοκολάτα μαύρη πικρή, χουρμάδες και αμύγδαλα αυτό σε κάνει σταδιακά να ξεκόβεις και να μη θέλεις γλυκά πια. Ειλικρινά σου μιλάω, δεν τα ζηλεύω. Αν μου αρέσει, όμως, κάτι πολύ, θα το φάω και απλώς για 10-15 μέρες μετά δεν θα ξαναφάω. Η παρασπονδία μου είναι κάποιες φορές το καλοκαίρι το παγωτάκι.

Μαγειρεύεις για σένα, για τους φίλους σου;

Μαγειρεύω για μένα κι αν το κάνω για κάποιον φίλο ή φίλη σημαίνει ότι τον αγαπώ πολύ. Φτιάχνω απλά φαγητά αλλά βάζω πολλή αγάπη και είναι πεντανόστιμα. Έχω ένα ταλέντο εκεί, οπότε όταν μπω σε αυτήν τη διαδικασία σημαίνει ότι αγαπώ πολύ το άτομο για το οποίο το κάνω.

Ένα μυστικό σου που πετυχαίνει στο κάψιμο λίπους;

Ένα μήλο την ημέρα, λίγη μαύρη πικρή σοκολάτα, με έναν χουρμά και 4 αμύγδαλα.