- Διαφήμιση -

Το 1903, ένας υπέρβαρος έµπορος έργων τέχνης από το Σαν Φρανσίσκο, ο Horace Fletcher, πρότεινε σε αυτούς που ήθελαν να αδυνατίσουν να µασούν 32 φορές κάθε µπουκιά τους, όσος είναι και ο αριθµός των δοντιών µας. Η θεωρία του ήταν ότι µπορούσε κανείς να φάει ό,τι ήθελε και να παραµένει αδύνατος, αρκεί να πολτοποιεί την τροφή στο στόµα του, κάνοντάς την εντελώς ρευστή. Ο ίδιος είπε ότι αδυνάτισε µε αυτόν τον τρόπο. Ο Fletcher έµεινε γνωστός ως «ο µεγάλος πολτοποιητής», µην γνωρίζοντας όµως τον τρόπο που η αργή µάσηση επιδρά στην απώλεια βάρους. Η ιδέα δεν πέθανε και πρόσφατα επανήλθε στο προσκήνιο, όταν η Gwyneth Paltrow ανέφερε σε συνέντευξή της ότι το καλό µάσηµα της τροφής την βοήθησε να χάσει κιλά. Η Paltrow είπε ότι µασάει κάθε µπουκιά της τουλάχιστον 13 φορές.

- Διαφήμιση -

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Κάθισε να φας σε ένα ήρεµο περιβάλλον, µε λίγους περισπασµούς. Μην τρως κατά την οδήγηση ή όταν βλέπεις τηλεόραση, διότι έτσι τρως πιο γρήγορα.
  • ∆ιάλεξε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αυτές οι τροφές παίρνουν περισσότερο χρόνο να µασηθούν.
  • Πάρε ανάσες. Κατέβασε το πιρούνι ανάµεσα από τις µπουκιές σου και, αν τρως µαζί µε άλλους, κάνε µια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
  • Βρες τον αργό ρυθµό σου. Αφιέρωσε τουλάχιστον 20΄-30΄ για το γεύµα και ακόµα περισσότερο για το δείπνο.
  • Πριν αρχίσεις να τρως, κλείσε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Όσο δύσκολο µοιάζει, τόσο αποτελεσµατικό είναι.
  • Αν δεν τα καταφέρνεις, «σπάσε» τουλάχιστον το γεύµα σου σε πολλά µικρά.