καλύτερη ώρα για έρωτα ποια είναι
- Διαφήμιση -

Συχνά η εικόνα που συνοδεύει τη λέξη κρεβάτι είναι… σκοτεινή. Συνδέεται µε τις βραδινές ώρες, το ηµίφως και ίσως µερικά ποτά… Η επιστήµη όµως έχει άλλη άποψη και έδειξε ποια είναι η καλύτερη ώρα για κρεβάτι!

Ψάχνεις το µυστικό που θα σε κάνει να λάµπεις όλη την ηµέρα; Θέλεις να ενισχύσεις την υγεία σου, αλλά και τη διάθεσή σου; Τότε το µυστικό βρίσκεται στην κρεβατοκάµαρά σου! Σύµφωνα µε πρόσφατες έρευνες, το πρωινό κρεβάτι όχι µόνο σε αναζωογονεί, αλλά ενισχύει σηµαντικά το ανοσοποιητικό σου σύστηµα, ωφελώντας συνολικά τον οργανισµό σου.

- Διαφήμιση -

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη ώρα για κρεβάτι

  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η τεστοστερόνη στον άντρα συσσωρεύεται και παραµένει στα υψηλότερα επίπεδα για τρεις ώρες αφού ξυπνήσει. Έτσι, το πρωί είναι η καλύτερη στιγµή της ηµέρας για να… τον εκµεταλλευτείς!
  • Το πρωινό κρεβάτι απελευθερώνει την ουσία του εγκεφάλου ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορµόνη της αγάπης», καθώς βοηθά τα ζευγάρια να είναι ενωµένα και αγαπηµένα – ο καλύτερος τρόπος δηλαδή για να ξεκινήσεις τη µέρα σου.
  • Το πρωινό κρεβάτι αυξάνει τα επίπεδα της IgA (ανοσοσφαιρίνης Α), ενός αντισώµατος που σε προστατεύει από µολύνσεις, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σου σύστηµα.
  • Απελευθερώνονται χηµικά που ανεβάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων, µε αποτέλεσµα να βελτιώνεται ο τόνος και η υφή των µαλλιών και του δέρµατος και να δυναµώνουν τα νύχια.
  • Σύµφωνα µε µελέτη του Πανεπιστηµίου του Queens, το πρωινό σεξ 3 φορές την εβδοµάδα µπορεί να µειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής.

Και µην ξεχνάς…

Παλαιότερες έρευνες επιβεβαίωσαν ότι τα δύο φύλα είναι πραγµατικά… από άλλους κόσµους, ακόµα και στο κρεβάτι. Οι άντρες έχουν καλύτερη διάθεση το πρωί, και συγκεκριµένα µεταξύ 06:00 και 09:00, σε αντίθεση µε τις γυναίκες, που αποδεικνύονται βραδινοί τύποι, και µάλιστα έχουν περισσότερη όρεξη για έρωτα µεταξύ 23:00 και 02:00. Ακόµα όµως κι αν το βραδινό σου αρέσει περισσότερο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να θέλεις να το κάνεις κάθε µα κάθε πρωί!

Ξεκινά τη µέρα σου µε χαρά

Σίγουρα η καθηµερινότητα που ζεις είναι δύσκολη και οι ρυθµοί ζωής έντονοι. Όταν όµως κάνεις έρωτα, και µάλιστα ξεκινάς τη µέρα σου µε αυτό, η διάθεσή σου ανεβαίνει και έστω και για λίγο πετάς στα… σύννεφα!

Το κρεβάτι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιηθεί ο εγκέφαλός σου. Το οξυγόνο αυξάνεται, το ίδιο και η ροή του αίµατος. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει κι εσύ χαίρεσαι τη ζωή.

Στιγµές ηρεµίας

Υπάρχουν µέρες που ξυπνάς αγχωµένη για την ηµέρα που σε περιµένει. Είτε είναι η κίνηση είτε µια δύσκολη υπόθεση στο γραφείο, πάντα έχεις λόγους να στρεσάρεσαι. Μετά το κρεβάτι, όµως, το σώµα σου χαλαρώνει και µειώνονται τα επίπεδα άγχους.

Είναι ήδη στο κρεβάτι

Τι καλύτερο από πρωινές αγκαλιές, χαλάρωση και άνεση, που θα οδηγήσουν σε στιγµές πάθους; Και όλα αυτά στη ζεστασιά του κρεβατιού σου!

Η ατµόσφαιρα είναι έτοιµη

Το πρωινό φως που µπαίνει από τα παντζούρια είναι η ιδανική… φυσική ατµόσφαιρα.

Η αδρεναλίνη

Τα πρωινά είναι η τέλεια στιγµή για έρωτα για έναν ακόµα λόγο: τις περισσότερες φορές βιάζεσαι, γιατί σε περιµένει µια ολόκληρη µέρα µπροστά σου. Έτσι, ο συνδυασµός της αδρεναλίνης µε τους έντονους χτύπους της καρδιάς θα κάνει ακόµα πιο έντονη την όλη εµπειρία.

Υπάρχει και άλλη άποψη…

Αν και η συντριπτική πλειονότητα των ειδικών θεωρεί ότι το πρωί είναι η ιδανική ώρα για έρωτα, υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Σύµφωνα µε την Jenny Triplett, σεξολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «Surviving Marriage in the 21st Century», η καλύτερη ώρα για κρεβάτι είναι στη µέση της ηµέρας, τότε που ο οργανισµός έχει την περισσότερη ενέργεια. Την ίδια άποψη έχει και µια οµάδα επιστηµόνων από το διαδικτυακό κέντρο υγείας FLOLiving.com, υποστηρίζοντας ότι το µεσηµέρι οι γυναίκες είναι πιο δραστήριες και έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, ενώ οι άντρες έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, κάτι που ενισχύει το συναίσθηµα κατά τη διάρκεια.

Οι άνδρες άνω των 50 µε συχνή δραστηριότητα έχουν χαµηλότερο κίνδυνο εµφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύµφωνα µε έρευνα του Πανεπιστηµίου του Νότιγχαµ.

Δείτε και αυτό: «Πολλές φορές βαριέμαι το κρεβάτι και λέω ψέμματα για το ”τέλος”… Θα με καταλάβει»; Ο ειδικός απαντά

Από την Έλλη Μαραγκάκη