κάθε πότε αλλάζουμε πιτζάμες
- Διαφήμιση -

Με τους περισσότερους από εμάς να βρίσκονται σε καραντίνα, πέρασε από την σκέψη μου ένα ερώτημα: «Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε πιτζάμες»; Όχι μόνο για λόγους στιλ αλλά κυρίως για λόγους υγείας. Έψαξα λοιπόν και βρήκα την απάντηση!

Οι ειδικοί συνιστούν να αλλάζουμε τις πιτζάμες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, καθώς έρχονται σε επαφή με το σώμα μας αρκετές ώρες την ημέρα και συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα του δέρματος και μικροοργανισμούς. Οι μικροοργανισμοί δεν προκαλούν προβλήματα υγείας, ωστόσο αν μεταφερθούν στο ουροποιητικό (E-coli) μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις, όπως κυστίτιδα.

- Διαφήμιση -

Τι ισχύει με τα σεντόνια μας;

Τα σεντόνια πρέπει να αλλάζονται κάθε εβδομάδα για να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί και ακάρεα που προκαλούν αλλεργίες, ενώ η κρεβατοκάμαρα πρέπει να αερίζεται επαρκώς.

Και… για τις πετσέτες

Οι πετσέτες του μπάνιου πρέπει να πλένονται ανά τρεις χρήσεις, διότι συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα και βακτήρια από την επιδερμίδα, τα οποία μπορούν αναπτυχθούν εξαιτίας του υγρού περιβάλλοντος του μπάνιου. Οι πετσέτες της κουζίνας καλό θα ήταν να αλλάζονται καθημερινά, καθώς μολύνονται εύκολα και γρήγορα από τα μικρόβια του χώρου της κουζίνας. Τα μικρόβια μπορεί να μεταφερθούν στην συνέχεια σε άλλα τρόφιμα και στα χέρια μας με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.