άσκηση γυμναστικής για όλο το σώμα
- Διαφήμιση -

Κι όμως υπάρχει μια άσκηση με την οποία μπορείς να χάσεις πόντους από όλο το σώμα και μάλιστα το καλύτερο είναι πως μπορείς να την κάνεις σπίτι! Αν ασχολείσαι με την γυμναστική την ξέρεις ήδη, αν είσαι νέος… στο fitness έχουμε βήμα – βήμα το πώς να την κάνεις.

Η σανίδα (plank) είναι μια πολύ παρεξηγημένη, αγνοημένη και υποτιμημένη άσκηση. Δεν χρειάζεται εξοπλισμό, δεν είναι ανάγκη καν να πάει κανείς γυμναστήριο για να την εκτελέσει.

- Διαφήμιση -

Και αυτός, πιθανόν, να είναι και ο λόγος που αγνοείται από πάρα πολλούς. Αλλά μέχρι κανείς να την δοκιμάσει, δεν μπορεί να πειστεί ότι πρόκειται για μία εξαιρετική άσκηση για κοιλιακούς.

Η άσκηση σανίδα είναι μια από τις πιο γνωστές και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς. Αναγκάζει να δουλέψουν πολλοί περισσότεροι μυς του σώματος σε σχέση με άλλες ασκήσεις. Σας παρουσιάζουμε το παρακάτω γράφημα που θα σας δείξει πως να κάνετε σωστά την άσκηση σανίδα ώστε να νιώσετε πολύ καλύτερα με το σώμα σας.

Να θυμάστε ότι για να χτίσετε κορμί με την άσκηση σανίδα, πρέπει να ξεκινήσετε με 20 δευτερόλεπτα αρχικά και σταδιακά να το αυξήσετε σε 4 λεπτά. Θα έχετε πολλή δύναμη για να αντέξετε πιο δύσκολες προπονήσεις και οι μύες θα είναι πιο σφιχτοί και δυνατοί στα τελευταία στάδια στο τέλος του μήνα.

πώς να κάνεις σωστά την άσκηση σανίδα

Δες εδώ και άλλη μια top άσκηση για να γίνουν «πέτρα» οι κοιλιακοί σου σε 8 λεπτά