Πώς να φτιάξει η διάθεση tips
- Διαφήμιση -

Αν η καραντίνα σε έχει επηρεάσει και νιώθεις την διάθεσή σου να πέφτει, εμείς είμαστε εδώ! Ψάξαμε και βρήκαμε 3 σωτήρια tips ώστε το χαμόγελό σου να έρθει πάλι… στην θέση του! Άλλωστε μην ξεχνάς πως ό,τι ζούμε είναι παροδικό και σύντομα θα είμαστε όλοι στις θέσεις μας.

Ιδού λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να φτιάξει η διάθεσή σου στο πι και φι:

- Διαφήμιση -

Οι αναμνήσεις κρατάνε μια ζωή

Οι αναμνήσεις από διακοπές ή αστείες περιπέτειες σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ξεφύλλισαν παλιές φωτογραφίες αύξησαν τα ποσοστά καλής διάθεσης κατά 11%. Στην ίδια έρευνα φάνηκε ότι ένα ποτό ή ένα αγαπημένο πρόγραμμα στην τηλεόραση είχε αντίστοιχα 1% ποσοστό στην καλή διάθεση ενώ τέλος η μουσική και η σοκολάτα δεν βοήθησαν καθόλου στην αλλαγή της κακοκεφιάς.

Ανοίξτε τις κουρτίνες να μπει το φως

Μόλις μετά από 4 εβδομάδες θεραπείας με τις… κουρτίνες ανοιχτές, και το 50% των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη έρευνα για την κατάθλιψη, είχε σχεδόν θεραπευτεί. Μία ώρα την ημέρα κάτω από τις ηλιόλουστες ακτίνες και η κακή διάθεση θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Ευκαιρία να πιεις τον καφέ σου στο μπαλκόνι

Εστίασε στα θετικά

Κάθε βράδυ γράψτε σε ένα χαρτί τρία πράγματα που κάνατε κατά τη διάρκεια της ημέρας και πήγαν καλά. Περιγράψτε τα με λεπτομέρειες και δώστε έμφαση στο πόσο σημαντική ήταν η συμβολή σας σε αυτά. Ο έλεγχος στα μικρά καθημερινά πράγματα αυξάνει το αίσθημα της αυτοεκτίμησης και σας τονίζει την αυτοπεποίθηση.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν έπιασαν, πάρε μια ζεστή αγκαλιά τους δικούς σου: «Χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές τη μέρα για να επιβιώσουμε, οκτώ αγκαλιές την ημέρα για να συντηρηθούμε και δώδεκα αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε», έχει πει η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Virginia Satir.