μυστικά αντιγήρανση
- Διαφήμιση -

Σίγουρα θέλεις και εσύ να μάθεις μυστικά για αντιγήρανση που δεν σου έχει πει κανείς μέχρι σήμερα! Άλλωστε, η αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου της νεότητας δεν σταµατά ποτέ. Ποιος δεν θέλει να µείνει νέος και ωραίος για πάντα;

Ίσως αυτή µας η φαντασίωση να µην είναι εφικτή, είναι όµως δυνατόν να µειώσουµε τα σηµάδια της γήρανσης. Όσο νωρίτερα µάλιστα, τόσο καλύτερα…

- Διαφήμιση -

Για πολλούς σηµαντική δεν είναι µόνο η βελτίωση ενός «γηρασµένου» δέρµατος, αλλά και η διατήρηση ενός υγιούς δέρµατος που δεν έχει εµφανίσει ακόµα σηµάδια γήρανσης και η επιβράδυνση της εµφάνισής τους.

Η δερµατολόγος Σοφία Συµεωνίδου δίνει τα δικά της top μυστικά για αντιγήρανση

Αντιοξειδωτικός ορός

Να φοράς αντιοξειδωτικό ορό και αντηλιακό κάθε µέρα, καθώς οι ακτίνες του ήλιου µπορεί να επιταχύνουν τα σηµάδια της γήρανσης. Χρησιµοποίησε ένα αντηλιακό µε SPF τουλάχιστον 30. Βεβαιώσου ότι έχεις εφαρµόσει το αντηλιακό σε όλη την επιφάνεια του δέρµατος που δεν καλύπτεται από τα ρούχα.

Μακριά από τον ήλο

Απόφυγε τον ήλιο και το solarium, καθώς αυτά σε εκθέτουν στις βλαβερές ακτίνες UV, που µπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση, να προκαλέσουν ρυτίδες και κηλίδες ή ακόµα και καρκίνο του δέρµατος.

Νερό, το αγαπημένο

Ενυδάτωσε το δέρµα σου, καθώς αυτό θα βελτιώσει τις λεπτές γραµµές και θα κάνει την επιδερµίδα σου να φαίνεται πιο λαµπερή και νεανική.

Προσοχή στα προϊόντα περιποίησης

Χρησιµοποίησε τα προϊόντα περιποίησης σύµφωνα µε τις οδηγίες. Η λάθος χρήση τους µπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς µπορεί να προκαλέσει ανεπιθύµητα αποτελέσµατα (φραγµένους πόρους, υπερµελαχρώσεις κ.ά.). Αν κάποιο προϊόν τσούζει ΄ή καίει, σταµάτησε τη χρήση του.

Μην το παρακάνεις

Περιόρισε τον αριθµό των προϊόντων που χρησιµοποιείς για το δέρµα σου, ειδικά αν πρόκειται για περισσότερα από ένα προϊόντα αντιγήρανσης, καθώς αυτό θα ερεθίσει το δέρµα και θα κάνει τα σηµάδια της γήρανσης πιο αισθητά.

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι το πιο ακριβό προϊόν είναι και το πιο αποτελεσµατικό. Αυτό δεν ισχύει πάντα, καθώς κυκλοφορούν µερικά πολύ αποτελεσµατικά και οικονοµικά προϊόντα στην αγορά.

Πάρε… τον χρόνο σου

Δώσε χρόνο στα προϊόντα να δράσουν. Τα περισσότερα προϊόντα χρειάζονται από 6 εβδοµάδες έως και 3 µήνες για να φανεί αποτέλεσµα.

Δες και αυτό: DIY συνταγές ομορφιάς: Με σοκολάτα, λάδι και… στρας

Από τη Σοφία Συµεωνίδου
Δερµατολόγο – Αφροδισιολόγο www.skinclinic4you.gr