- Διαφήμιση -

Και όµως, υπάρχουν ερωτήσεις γύρω από το σεξ που θα προτιµούσες να ρωτήσεις την Google… παρά την κολλητή σου. Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση, διάβασε παρακάτω!

1 Είναι αλήθεια ότι µπορεί να σπάσει το πέος του;

- Διαφήμιση -

Αν και το πέος δεν έχει κόκαλα, µπορεί να τραυµατιστεί και µάλιστα σοβαρά. Είναι δυνατόν να προκληθεί σοβαρό τραύµα κατά τη διάρκεια έντονου σεξ, ακόµα και του αυνανισµού. Το πέος κατά τη διάρκεια της στύσης έχει συσσωρευµένο αίµα και αν εκείνη τη στιγµή λυγίσει απότοµα, µπορεί να προκληθεί τραυµατισµός. Τι πρέπει να κάνει ο παρτενέρ σου σε αυτή την περίπτωση; Να πάει το γρηγορότερο σε έναν γιατρό, αφού ο τραυµατισµός µπορεί να είναι πολύ µεγαλύτερος απ’ ό,τι νοµίζει.

2 Τι πρέπει να κάνω αν το προφυλακτικό µείνει µέσα µου κατά τη διάρκεια του σεξ;

Πρώτα απ’ όλα δεν χρειάζεται πανικός! Αν και µπορεί να σου φανεί περίεργο, συµβαίνει συχνά. Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις το προφυλακτικό και να βεβαιωθείς ότι είναι άθικτο. Ακόµα όµως κι αν δεν υπάρχει διαρροή του περιεχοµένου, και ειδικά αν δεν χρησιµοποιείς κάποια άλλη µορφή αντισύλληψης, καλό είναι να ενηµερώσεις τον γυναικολόγο σου και να σε κατευθύνει εκείνος στο τι χρειάζεται να κάνεις. Υπάρχει επίσης το ενδεχόµενο να µην µπορείς να το βγάλεις µόνη σου. Θα σε βοηθήσει ο γυναικολόγος. Επίσης, καλό είναι να κάνεις µια εξέταση για σεξουαλικώς µεταδιδόµενα νοσήµατα.

3 Γιατί δεν έρχοµαι ποτέ σε οργασµό κατά τη διάρκεια του σεξ; Τι µπορώ να κάνω;

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχεις βρει ακόµα το σωστό σηµείο που θα σε φέρει σε οργασµό. Πολλές είναι οι γυναίκες που δεν µπορούν να έρθουν σε οργασµό µόνο µε την κολπική διείσδυση, αλλά χρειάζονται και λίγη… βοήθεια µε τη διέγερση της κλειτορίδας. Το έχεις δοκιµάσει; Αν και αυτό το κόλπο δεν πιάσει, πολλές φορές ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το στρες, η χαµηλή αυτοεκτίµηση ή προβλήµατα στη σχέση, αρκoύν για να σε µπλοκάρουν.

4 Πώς µπορώ να αποφύγω τα αέρια από τον κόλπο κατά τη διάρκεια του σεξ;

Η αλήθεια είναι ότι δεν µπορείς. Είναι όµως ένα φυσιολογικό φαινόµενο, που δεν γίνεται να το ελέγξεις. Συµβαίνει όταν παγιδεύεται αέρας στον κόλπο σου κατά τη διείσδυση.

5 Είναι δυνατόν να ουρήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ;

Όχι, δεν είναι δυνατόν. Πολύ συχνά ίσως νιώθεις την ανάγκη να ουρήσεις και αυτό είναι καλό, αφού οι επιστήµονες λένε ότι µόλις βρήκες το σηµείο G και βρίσκεσαι πολύ κοντά στον οργασµό! Σε µερικές περιπτώσεις µπορεί να δεις υγρά κατά τη διάρκεια του σεξ, ειδικά αν η κύστη σου είναι γεµάτη, παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται για ούρα, αλλά για υγρά που προέρχονται από τον οργασµό.

6 Είναι φυσιολογικό να είµαι πολύ υγρή κατά τη διάρκεια του σεξ;

Είναι φυσιολογικό και επιθυµητό, αφού έτσι ευχαριστιέσαι περισσότερο και δεν πονάς.

7 Το πρωκτικό σεξ ή παιχνίδι είναι ανθυγιεινό;

Όχι, αν εσύ και ο σύντροφός σου ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής. Τα προφυλακτικά σε προστατεύουν από τα βακτήρια κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Προσοχή όµως, πρέπει να χρησιµοποιείς νέο προφυλακτικό όταν πηγαίνεις από το πρωκτικό στο κολπικό σεξ.