- Διαφήμιση -

Όχι, δεν θα καείς στα καζάνια της Κολάσεως. Αντιθέτως, µπορεί και να κάνεις καλό στη σχέση σου!

Τον σκέφτοµαι συνέχεια. Την ώρα που ντύνοµαι, την ώρα που φτιάχνω τα µαλλιά µου, την ώρα που πέφτω στο κρεβάτι να κοιµηθώ. Δουλεύουµε µαζί. Ψάχνω αφορµές να πηγαίνω στο διπλανό γραφείο, εκεί όπου δουλεύει. Μµµ, µια λεπτοµέρεια µόνο: Είµαι παντρεµένη.

- Διαφήμιση -

Από τη Μαρία Σταύρου

shutterstock_62366383

Δεν περίµενα ποτέ να µου συµβεί κάτι τέτοιο. Υποτίθεται ότι υπάρχουν κανόνες στις σοβαρές σχέσεις, σωστά; Εντάξει, πάντα µε τραβούσαν οι sexy, µαυρισµένοι τύποι µε τους κοιλιακούς φέτες αλλά ως εκεί. Όλα καλά, χωρίς καθόλου πράξεις, χωρίς καθόλου τύψεις. Τι έγινε τώρα; Αφού αγαπώ τον άντρα µου. Δεν ξέρω αν µου λείπει το πάθος, η περιπέτεια, το διαφορετικό, αν µε ιντριγκάρει η γοητεία του καινούριου αλλά, ναι, έχω κολλήσει µε αυτό τον τύπο στο γραφείο. Με κάνει να νιώθω όµορφη κι ελκυστική. Προσέχει τα καινούρια µου σκουλαρίκια, το sexy φόρεµά µου, µε κοιτάζει µε νόηµα, µου µιλάει µε υπονοούµενα. Πρώτη φορά κολλάω µε κάποιον για τόσο καιρό. Έπαθα σοκ όταν συνειδητοποίησα τι µου συνέβαινε. Έκπληξη κι ενοχές µαζί. Τι σηµαίνει όµως αυτό για το γάµο µου; Ότι τελείωσε και δεν θέλω να το πάρω απόφαση; «Παντρεύτηκες, αγάπη µου, δεν πέθανες», λέει η κολλητή µου. «Δεν θα κλειστείς και σε µοναστήρι. Φυσικά και θα νιώσεις έλξη για κάποιον, εννοείται πως θα φλερτάρεις. Έτσι νιώθουµε ζωντανοί, είναι απολύτως φυσιολογικό. Η διαφορά είναι ότι δεν το προχωράς και αυτό ξέρεις γιατί συµβαίνει. Γιατί τον αγαπάς τον άντρα σου».

Συµβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Τι καλά να εξαφανίζονταν ως διά µαγείας όλα αυτά τα «αµαρτωλά» συναισθήµατα, την ίδια στιγµή που ξεκινάει µια σοβαρή σχέση! Αλλά, όοοχι, οι πειρασµοί είναι παντού και σε κυνηγάνε. Και η φίλη µου η Μάρθα αντιµετωπίζει ακριβώς το ίδιο δίληµµα: «Έχω χάσει τα µυαλά µου µε τον κολλητό του αγοριού µου. Είναι ακριβώς ο τύπος µου, φαντάζοµαι διαρκώς αχαλίνωτο σεξ µαζί του σε απαγορευµένα µέρη και µόνο που το σκέφτοµαι, τρελαίνοµαι από τις τύψεις. Και από τον πόθο».

Τελικά είµαστε πολλές όσες έχουµε ζήσει κάτι παρόµοιο. Οι περισσότερες δεν το εξοµολογούνται ούτε καν στις κολλητές τους. Είναι παντρεµένες. Τέλος. Μόλις όµως ξεκινάς διακριτικά την κουβέντα και κάνεις την πρώτη δική σου εξοµολόγηση, αρχίζουν και ανοίγονται. «Όποτε ερχόταν σπίτι κάποιος συναθλητής του αγοριού µου, γινόµουν παντζάρι, δεν τολµούσα ούτε να τον κοιτάξω, οι ορµόνες µου χτυπούσαν κόκκινο», λέει η Ελένη. «Έδωσα το τηλέφωνό µου σε έναν από µια µπάντα κάποτε, έναν σκληρό ροκ τύπο που σίγουρα δεν έκανε για σχέση. Όταν τελικά µε πήρε να βγούµε, αρνήθηκα αλλά τον σκεφτόµουν πολύ συχνά αργότερα» λέει η Αιµιλία. «Έδωσα τέλος στη σχέση µε το δάσκαλο χορού µου έπειτα από 7 µήνες, όταν κατάλαβα ότι ήταν µόνο καψούρα και τίποτα παραπάνω. Είµαι πολύ καλύτερα τώρα µε το αγόρι µου», προσθέτει η Τζένη. Η Αµαλία παράτησε το φίλο της για ένα καλοκαιρινό φλερτ και το µετάνιωσε. «Θαµπώθηκα από τον τύπο και δεν µπόρεσα να καταλάβω πόσο αταίριαστοι ήµασταν. Ήταν τελείως λάθος. Και έτσι έχασα το αγόρι µου, ενώ ήµασταν έτοιµοι να παντρευτούµε».

Η Άννα, χωρίζοντας από µια τρίχρονη σχέση, έψαξε και βρήκε την πρώτη της αγάπη για να κάνει τη φαντασίωσή της πραγµατικότητα. Όταν συνέβη αυτό, κατάλαβε ότι εκείνη η πραγµατικότητα τελικά δεν της άρεσε καθόλου.

Μήπως ο Άλλος είναι ο Ένας; (απαντούν οι ειδικοί)

Αχ, πείτε µου ότι είµαι νορµάλ, να σταµατήσω να νιώθω άνευ χρήµασι εκδιδόµενη. Οι ειδικοί στις σχέσεις και οι σύµβουλοι γάµου υποστηρίζουν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να έλκεσαι από άτοµα του άλλου φύλου και ότι ο γάµος δεν επηρεάζει τη χηµεία σου µε τους υπόλοιπους άντρες. Στην τελική, δεν είναι τα συναισθήµατα που δηµιουργούν το πρόβληµα, οι πράξεις είναι.

Και τελικά υπάρχει ο τέλειος άντρας; Η ιδανική σχέση; Η καρµική επαφή; Μήπως είναι όλα µύθος; Μήπως είναι όλα στο µυαλό µας; Από µικρές µαθαίνουµε ότι όταν βρούµε το άλλο µας µισό όλα θα µπουν στη θέση τους. Η ιδέα αυτή είναι τόσο ιδανική που µόνο καταστροφή φέρνει αφού ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών
πολύ ψηλά. Αντ’ αυτού, µια καλή συµβουλή είναι: Βρες ένα σύντροφο για να µοιραστείς τη ζωή σου και δούλεψε για τη σχέση σου και στα καλά και στα κακά. Αλλά δώσε προτεραιότητα σε αυτή, για να καταφέρεις να ζήσουµε εµείς καλά κι εσύ καλύτερα.

Για να πω την αλήθεια, πιάνω συχνά τον εαυτό µου να φαντάζεται πώς θα ήταν η ζωή µε τον Άλλον. Είναι προδοσία; Ή µήπως είναι µια µορφή απιστίας; «Όχι», λένε οι ψυχοθεραπευτές. «Οι ενοχές δεν σε βγάζουν πουθενά. Μην καταπιέζεις τα συναισθήµατα σου, θα νιώσεις χειρότερα». Τα συναισθήµατα βρίσκουν τρόπο να έρχονται στην επιφάνεια και το πρόβληµα θα επανέρχεται. Οι ενοχές µπορούν να σε αποµακρύνουν από το σύντροφό σου και να κάνουν κακό στη σχέση.

Καλύτερα οι δυο µας

Μπορείς να αναλογιστείς τι σου συµβαίνει και να αναρωτηθείς το γιατί. Μπορεί να µην περνάει από το µυαλό σου τη στιγµή που το ζεις, αλλά η έλξη εκτός σχέσης µπορεί να σου/σας βγει και σε καλό. Κι αυτό γιατί είναι ένα σηµάδι, ένα ταρακούνηµα, που σε αναγκάζει κατά κάποιο τρόπο να αναλύεις την κατάσταση και να σκέφτεσαι τι σου λείπει. Μήπως βαρέθηκες; Έχετε φθαρεί; Κάνετε κάθε µέρα τα ίδια και τα ίδια; Αναπολείς συχνά το παρελθόν όταν όλα ήταν τέλεια, όταν υπήρχε πάθος, όταν κάνατε σεξ τρεις φορές τη µέρα; Έχετε καιρό να κάνετε σχέδια για το µέλλον, έστω και βραχυπρόθεσµα; Τον θεωρείς δεδοµένο; Πολύ συχνά δεν είναι ακριβώς έλξη για τον Άλλον αυτό που νιώθεις, είναι το πώς σε κάνει να νιώθεις. Είσαι επιθυµητή, ποθητή και όµορφη στα µάτια του. Ας το παραδεχτούµε. Και σε ποια γυναίκα δεν αρέσει να… αρέσει;

Συµπλήρωσε το παζλ

Δες τη σχέση σου σαν ένα µεγάλο παζλ. Βρες τα κοµµάτια που λείπουν για να είναι (και να νιώθεις) ολοκληρωµένη και κατόπιν τοποθέτησέ τα στα κενά. Σιγά σιγά, ένα ένα. Κάνε µικρές εκπλήξεις στο σύντροφό σου, κανονίστε µερικές βραδιές για ποτό, δώστε ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο, παίξτε το παιχνίδι «γνωριζόµαστε από την αρχή», γίνε απρόβλεπτη, ντύσου πιο θηλυκά µόνο για εκείνον, ντύσου πιο προκλητικά (και λίγο πρόστυχα, γιατί όχι;) για να του κάνεις έκπληξη το βράδυ. Μιλήστε. Προσπαθήστε το. Μην το αφήνετε να φύγει. Γιατί όσο δεν το κρατάς, όσο δεν το πυροδοτείς, φεύγει. Πάθος, αυτή η µάστιγα. Αν υπάρχουν οι σωστές βάσεις στη σχέση σου, ο γάµος θα εξελιχθεί σε µια νέα, ωραία περιπέτεια! Ο Άλλος θα έχει κάνει το θαύµα του. Και αν οι Άλλοι είναι η Κόλαση (σύµφωνα µε τον Jean-Paul Sartre) ίσως πρέπει να τη διασχίσεις για να βρεθείς στον Παράδεισο.

Sakis_Rouvas

Αυτοί που θέλουν οι παντρεµένες (και µη)

Το να φαντασιώνεσαι πως βρίσκεσαι στην αγκαλιά του Michael και ότι είστε µαζί σε ένα ροµαντικό σαλέ, ναι, είναι και αυτό κάτι απολύτως φυσιολογικό. Και αυτό δεν το λένε οι ειδικοί. Το λέει η οµάδα του miss GLITTER!

Michael-Fassbender-2013