μανικιούρ στο σπίτι πώς να το κάνεις
- Διαφήμιση -

Σίγουρα και τα δικά σου νύχια είναι άφτιαχτα λόγω καραντίνας. Μη νιώθεις άσχημα, μιας και όλες λίγο πολύ στην ίδια φάση είμαστε…. Έψαξα και σου βρήκα 7 tips για να φαίνεσαι σαν με μανικιούρ και όταν βγούμε (επιτέλους) να είσαι on fleek.

Ποια είναι τα 7 tips για νύχια άφτιαχτα λόγω καραντίνας

Σταματήστε να ξεφλουδίζετε τα νύχια σας

Εάν πρόκειται να μην ακολουθήσετε καμία συμβουλή, από τις παρακάτω, τουλάχιστον ακολουθήστε αυτή.
Σταματήστε αμέσως να ξεφλουδίζετε, τρώτε, δαγκώνετε, ξύνετε τα νύχια σας. Συγκεκριμένα, σταματήστε να τα ξύνετε και να τα ξεφλουδίζετε.

- Διαφήμιση -

Αφήστε τα επονύχια στην ησυχία τους

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην κόψετε τα επονύχιά σας μόνοι σας, γεγονός που σας βάζει σε κίνδυνο για βακτηριακές και μυκητιακές μολύνσεις.

Επίστρωση

Ένα νύχι που είναι επικαλυμμένο με βερνίκι είναι ένα νύχι που είναι σφραγισμένο ενάντια σε ζημιές και μπορεί να αναπτυχθεί και να αυτοεπισκευαστεί εν ηρεμία.

Ήρεμα με τα αφαιρετικά υγρά

Τα περισσότερα υγρά αφαίρεσης βαφής νυχιών περιέχουν ακετόνη ή / και φορμαλδεΰδη, τα οποία είναι σκληρά για τα νύχια. Διαλύουν την υγρασία, καθιστώντας πιο πιθανό τα αποξηραμένα, εύθραυστα νύχια να χωρίσουν, να ξεφλουδίσουν ή να σπάσουν.

Όμορφα νύχια, μαλλιά και δέρμα

Η βάση των νυχιών αποτελείται από σκληρυμένη κερατίνη – ίδια με τα μαλλιά σας – και χρειάζεται υγρασία επίσης. Εφαρμόστε συχνά στα χέρια σας μια πλούσια ενυδατική λοσιόν ή κρέμα χεριών.

Λιμάρετε σωστά!

Υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες λιμαρίσματος: ο πρώτος είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να λιμάρετε τα νύχια σας με κίνηση εμπρός-πίσω. Η επαγγελματίας τεχνίτρια νυχιών μπορεί να το κάνει, επειδή χρησιμοποιεί λίμες επαγγελματικής ποιότητας και γνωρίζει την κατάλληλη πίεση που θα ασκήσει.

Ατσάλινα νύχια ίσον μύθος.

Τα νύχια σας δεν είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο! Δεν είναι υποκατάστατα πένσας, σφυριών, σφήνας ή ξύστρας. Μην προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε δοχεία, κουτάκια αναψυκτικών, να αφαιρέσετε μπαταρίες….

Τι να κάνεις όμως αν θέλεις να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο; Δες εδώ βήμα – βήμα