ημιμόνιμο στο σπίτι πώς να το βγάλεις
- Διαφήμιση -

Αν είσαι γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, σίγουρα είχες μέχρι σήμερα περιποιημένα άκρα. Τι γίνεται όμως στην φάση που έμεινες με το ημιμόνιμο κυριολεκτικά στο χέρι και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Σου έχουμε την λύση για το πώς να το βγάλεις μόνη σου είτε με ασετόν, είτε χωρίς.

Πάμε να δούμε πώς να βγάλεις μόνη σου το ημιμόνιμο με ασετόν


Το μόνο που χρειάζεστε είναι ασετόν, βαμβάκι και αλουμινόχαρτο. Αρχικά, βουτήξτε (και εννοούμε να κολυμπήσει) το βαμβάκι στο ασετόν. Βεβαιωθείτε φυσικά πως έχετε ένα δυνατό ασετόν και αποφύγετε οτιδήποτε χαρακτηρίζετε ως μη-ακετόνη.

- Διαφήμιση -

«Το βερνίκι νυχιών πρέπει να αφαιρεθεί με ακετόνη ή με ξεβαφτικό με βάση την ακετόνη» δήλωσε η Κέισι Χέρμαν, nail artist των διασημοτήτων, όπως η Τζένιφερ Λόρενς. «Γενικά, όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε ακετόνη, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει το βερνίκι».

Μόλις ετοιμάσετε το βαμβάκι με το ασετόν, τοποθετήστε το επάνω στα νύχια σας και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα νύχια. Και τώρα, το δύσκολο μέρος – αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το βερνίκι. Μετά από αυτό, θα μπορείτε να βγάλετε το χρώμα χωρίς να καταστρέψετε τα νύχια σας. Στη συνέχεια, μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε τα νύχια σας και να τα αφήσετε για λίγο να «αναπνεύσουν», ειδικά αν πρόκειται να τα ξαναβάψετε αμέσως μετά.

Και αν δεν έχεις ασετόν; Ιδού τι να κάνεις

Αν και σε γενικές γραμμές το ξεφλούδισμα των νυχιών δεν συνίσταται, διότι μπορεί να προκληθεί μεγάλη ζημιά στην φυσική επιφάνεια τους, η παρακάτω μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασετόν. Θα πρέπει όμως να περιμένετε μέχρι το βερνίκι να αρχίσει να ξεφλουδίζει από μόνο του. Αυτό θα σας δείξει πως ήρθε η ώρα να το βγάλετε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τα βήματα για την ασφαλή αφαίρεση ημιμόνιμου με ξεφλούδισμα είναι:

  • Σηκώστε ελαφρώς με τον αντίχειρα ή με ένα ξυλάκι μανικιούρ την άκρη του μανό που έχει αρχίσει να ξεκολλάει.
  • Ρίξτε λίγο νερό στο σημείο αυτό, δηλαδή ανάμεσα στο βερνίκι και την επιφάνεια του νυχιού, ενώ παράλληλα σπρώχνετε ελαφρώς το βερνίκι για να ξεκολλήσει περισσότερο. Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι νυχιών ή ελαιόλαδο.
  • Το τράβηγμα του στρώματος του ημιμόνιμου μανικιούρ θα πρέπει να γίνει απαλά και αργά, έτσι ώστε να μην πληγώσετε την φυσική επιφάνεια του νυχιού.
  • Αν μετά το τράβηγμα και το σπρώξιμο παραμείνει ένα μικρό κομμάτι βερνικιού τύπου shellac στην επιφάνεια του νυχιού, χρησιμοποιήστε το buffer για να το αφαιρέσετε. Προσοχή όμως, μην τα τρίψετε πολύ, διότι μπορεί να κάνετε το φυσικό νύχι αδύναμο και εύθραυστο.
  • Μετά την πλήρη αφαίρεση του ημιμόνιμου, περάστε με το μπάφερ όπου χρειάζεται και εφαρμόστε κρέμα χεριών, καθώς και λάδι για τα πετσάκια νυχιών.

Και αφού έχεις φτάσει σε τέτοια επίπεδα, δες πώς να κάνεις και scrub μόνη σου εδώ